Μενού
Πουλιά
Πουλιά | ΑΠΕ - ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Σχεδόν 1.000 πουλιά πέθαναν σε μία νύχτα καθώς χτύπησαν σε μια γυάλινη πρόσοψη στο Σικάγο. Μάλιστα, οι ειδικοί χαρακτήρισαν το τραγικό θέαμα ως «χαλί από νεκρά πουλιά»

Τα πτηνά βρήκαν τον θάνατο χτυπώντας στο κτίριο McCormic Place που είναι το μεγαλύτερο συνεδριακό κέντρο στις ΗΠΑ. Ο μαζικός θάνατος των πτηνών έχει προκαλέσει ιδιαίτερο προβληματισμό στους επιστήμονες γιατί συνήθως πέθαιναν γύρω στα 15 πουλιά.

Είναι η πρώτη φορά που βρίσκουν τραγικό θάνατο τόσα πολλά πουλιά μαζί.

«Εδώ και 40 χρόνια παρακολουθούμε φαινόμενα σαν αυτό να συμβαίνουν στη γυάλινη πρόσοψη του McCormick. Ωστόσο, δεν έχουμε δει κάτι τόσο μεγάλου μεγέθους» είπε ο Ντέιβιντ Γουίλαρντ, ο οποίος ελέγχει τους χώρους για δεκαετίες.

Όπως αναφέρει το Sky News, μια έρευνα το 2014 έδειξε πως 365 με 988 εκατομμύρια πτηνά πεθαίνουν από χτυπήματα σε παράθυρα ετησίως στις ΗΠΑ. 

Τα πτηνά δεν καταλαβαίνουν ότι το γυαλί είναι ένα θανατηφόρο φράγμα και συχνά κατευθύνονται προς τα παράθυρα όταν βλέπουν φυτά ή θάμνους να αντανακλώνται σε αυτά.

Παρόλο που μεταναστεύουν τη νύχτα και βασίζονται στα αστέρια για την πλοήγησή τους, τα έντονα φώτα από τα κτίρια μπορούν να τα προσελκύσουν και να τα μπερδέψουν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA