Μενού
Η Kamora Freeland
Η Kamora Freeland | Youtube
  • Α-
  • Α+

Μία έφηβη από τις ΗΠΑ έχει γίνει ανάρπαστη στο διαδίκτυο, αφού κατάφερε να πάρει δίπλωμα πιλότου μόλις στα 17 της χρόνια, πριν καν πιάσει τιμόνι αυτοκινήτου. Πλέον, μπορεί και επίσημα να «σχίζει» τους αιθέρες πάνω από τη Νέα Υόρκη.

«Κέρδισα το δίπλωμα πιλότου μου πριν πάρω το δίπλωμα οδήγησης», είπε η Kamora Freeland στη New York Post, με ένα «άσβηστο» χαμόγελο στο πρόσωπό της. Ντόπια του Staten Island, η ζωή την οδήγησε σε άγνωστα μονοπάτια, αφού από το παιδικό της όνειρο να γίνει θαλάσσια βιολόγος, κατέληξε σε εκ διαμέτρου αντίθετο επάγγελμα.

Πέρα από την επίσημη άδεια χειρισμού μονοκινητήριων, πλέον φέρει και τον τίτλο της νεότερης πιλότου στην ιστορία της πολιτείας, και μίας από τις νεότερες αεροπόρους στην ιστορία των ΗΠΑ. 

Πρωτοπόρος αεροπόρος

Η 17χρονη Kamora δήλωσε στην Post ότι νιώθει εκστασιασμένη για την πρωτιά της. Και πώς να μην είναι αφού δέχθηκε επίσημη αναγνώριση στο Καπιτώλιο στο Όλμπανι, συνοδευόμανη από μνεία της γερουσιαστή της πολιτείας, Τζέσικα Σκαρσέλα-Σπάντονι.

Δήλωσε επίσης πως «Ποτέ δεν ήθελα να γίνω πιλότος, αλλά μετά την πρώτη μου πτήση, είπα: "Ουάου Θα μπορούσα να το κάνω καριέρα"».

«Συγκυβερνήτης» στην επιδίωξή της στάθηκε η μητέρα της, Lakema, η οποία ανακάλυψε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης πιλότων για νέους, και προέτρεψε την Kamora να το «κυνηγήσει» στα 12 της χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της 18μηνης εκπαίδευσής της στο αεροδρόμιο Republic του Λονγκ Άιλαντ, στο Farmingdale, η πρωτάρης έμαθε τις βασικές αρχές της πτήσης, τον τρόπο λειτουργίας του αεροσκάφους και τη σημασία της κατανόησης των καιρικών τάσεων και των υπολογισμών. 

«Παίρνει σοβαρά τις πτήσεις. Η εξυπνάδα, η αφοσίωση και η ωριμότητά της είναι έτη φωτός μπροστά από την ηλικία της, καθιστώντας την μια εκπληκτική πιλότο», σχολίασε ένας από τους εκπαιδευτές της στο πρόγραμμα.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA