Μενού
SWNS
SWNS | YouTube
  • Α-
  • Α+

Μια 82χρονη κυρία με προβλήματα όρασης παίρνει αγκαλιά τον σκύλο της, καβαλάει το πόνυ της και διανύει 900 χιλιόμετρα τον χρόνο. Η Jane Dotchin κάνει τη διαδρομή από το 1972 από το σπίτι της στο Hexham στα βόρεια της Σκωτίας. 

Οι άνθρωποι πλέον την ξέρουν και τη χαιρετούν όταν κάνει τη διαδρομή. Κάνει γύρω στα 25 με 30 χιλιόμετρα την ημέρα και κοιμάται σε σκηνές, με τις περιπέτειες της να διαρκούν για επτά εβδομάδες. 

Στις διαδρομές της τρέφεται με κουάκερ, πίτες βρώμης και τυρί, ενώ μαζί της κρατάει ένα από αυτά τα παλιά κινητά τηλέφωνα, των οποίων η μπαταρία διαρκεί για 6 εβδομάδες, παρόλο που δεν έχει πάντα σήμα. 

Σύμφωνα με τον Mirror, έλαβε και το Βραβείο Εξαιρετικού Επιτεύγματος από τη Βρετανική Εταιρεία Ιπποειδών. Η ίδια είπε πως αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι έλαβε το βραβείο.

Λόγω της εξασθενημένης όρασης της χρησιμοποιεί κάλυμμα ματιών και δίνει μεγάλη προσοχή: «Πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν πηγαίνετε στην άκρη του δρόμου γιατί υπάρχουν μπουκάλια και κονσέρβες και οτιδήποτε... Υπάρχουν δοχεία για πίτσα, όλα τα είδη». 

Η ίδια είχε μια σχολή ιππασίας κοντά στο σπίτι της και τα περισσότερα χρόνια της ζωής της τα πέρασε στα χωράφια, φροντίζοντας τα δικά της άλογα, αλλά και της σχολής της. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA