Μενού
Οι χάρτινοι «εξωγήινοι» του Περού
Οι χάρτινοι «εξωγήινοι» του Περού | Youtube
  • Α-
  • Α+

Τα μικροσκοπικά «μη ανθρώπινα» μουμιοποιημένα υπολείμματα που βρέθηκαν στο Περού το καλοκαίρι και προκάλεσαν δεκάδες θεωρίες συνωμοσίας περί εξωγήινων δεν είναι τίποτα άλλο από κούκλες, σύμφωνα με ιατροδικαστική έκθεση.

Οι ανατριχιαστικές φιγούρες με μόνο τρία δάχτυλα σε κάθε χέρι και μακρόστενα κρανία τύπου ET, είναι φτιαγμένες από χαρτί, κόλλα, μέταλλο και οστά ανθρώπων και ζώων, ανακοίνωσε την Παρασκευή το γραφείο του εισαγγελέα της χώρας, σύμφωνα με τη New York Post.

Το πόρισμα των ειδικών για τις εξωγήινες μούμιες

«Το συμπέρασμα είναι απλό: πρόκειται για κούκλες συναρμολογημένες με οστά ζώων από αυτόν τον πλανήτη, με σύγχρονες συνθετικές κόλλες, επομένως δεν προέρχονται από την προ-ισπανική εποχή», είπε στους δημοσιογράφους ο ιατροδικαστής αρχαιολόγος Flavio Estrada, ο οποίος ηγήθηκε της ανάλυσης.

Οι ειδικοί είπαν ότι οι εξετάσεις έδειξαν πως οστά πουλιών, σκύλων και άλλων ζώων χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία των ομοιωμάτων, εκτός από τα «κακοφτιαγμένα» χέρια τους, τα οποία δημιουργήθηκαν με ανθρώπινα οστά.

Οι αρχές εξακολουθούν να μην γνωρίζουν σε ποιον ανήκουν οι παράξενες φιγούρες, αναφέροντας μόνο ότι στάλθηκαν σε έναν Μεξικανό πολίτη πριν κατασχεθούν από τελωνειακούς πράκτορες της Νότιας Αμερικής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA