Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) προτρέπει για «μέγιστη αυτοσυγκράτηση» για την αποφυγή πυρηνικού ατυχήματος στο Ιράν, καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή.
Η προειδοποίηση αυτή έρχεται μετά από μια αναφερόμενη επιδρομή κοντά στο Πυρηνικό Εργοστάσιο Μπουσέρ στο νοτιοδυτικό Ιράν την Τρίτη (24/03).
«Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα λειτουργικό πυρηνικό εργοστάσιο με μεγάλη ποσότητα πυρηνικού υλικού, ο (σ.σ. Γενικός Διευθυντής) Ραφαέλ Μαριάνο Γκρος προειδοποιεί ότι η ζημιά στην εγκατάσταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα σοβαρό ραδιολογικό ατύχημα που θα επηρεάσει μια μεγάλη περιοχή στο Ιράν και πέρα από αυτό» προειδοποιεί η Υπηρεσία.
Σημειώνεται πως το πυρηνικό εργοστάσιο του λειτουργούν από κοινού Ιράν και Ρωσία, με τη Μόσχα να έχει προειδοποιήσει, επανειλημμένα, για την ανάγκη να αποφευχθεί η στοχοποίησή του.
Χθες, Πέμπτη (26/03), ανακοινώθηκε πως απομακρύνθηκαν και άλλα μέλη του ρωσικού προσωπικού, λόγω φόβων επίθεσης.
- Γιώργος Λιανός: «Υπάρχει 100% ευθύνη στον καπετάνιο για το ατύχημα του Σταύρου Φλώρου»
- Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η σταθερή ΕΛΑΣ, ντέρμπι ΠΑΣΟΚ - Καρυστιανού και το κόμμα έκπληξη εκτός Βουλής
- Φωτιά στο Άλσος Βεΐκου: Βίντεο με μελισσοκόμο που αναζητείται - Ξεκίνησε από κάπνισμα μελισσιών
- Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε Τραβόλτα στο Grease σε μία διαφήμιση που έγινε viral
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.