Μενού
Η φυλακή-κάστρο της Οξφόρδης
Η φυλακή-κάστρο της Οξφόρδης | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Την περίοδο του Αγίου Βαλεντίνου, αυτή η αρχαία φυλακή-εστιατόριο δίνει άλλο νόημα στη φράση «δεσμά του γάμου». Βρίσκεται στην Αγγλία, και ως ειδική προσφορά για τη «ρομαντική» σεζόν προσφέρει σε ζευγάρια δείπνο στα «κάτεργά» της έναντι 200 ευρώ.

Οι διαχειριστές της παλιάς φυλακής της Οξφόρδης προσφέρουν στα ενδιαφερόμενα ζευγάρια, για περιορισμένο διάστημα, την ευκαιρία να γευτούν ένα δείπνο υψηλής γαστρονομίας μέσα σε ένα από τα κελιά της, όπως πληροφορεί η New York Post.

Τα πιάτα στο τραπέζι για δυο

Οι πελάτες μπορούν να δειπνήσουν στα κελιά διαβόητων εγκληματιών, όπως οι κατηγορούμενες δολοφόνοι Mary Blandy και Anne Greene, καθώς και του Rowland Jenkes, ο οποίος καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση.

Προσφέρεται επίσης η δυνατότητα για δείπνο μέσα σε μία παμπάλαια Νορμανδική κρύπτη 900 ετών, για το μικρό αντίτιμο των 200 ευρώ. Ένα τραπέζι φωτισμένο με κηροπήγια και κόκκινα τριαντάφυλλα τοποθετημένο μέσα στο κελί είναι το σκηνικό για το δείπνο των τριών πιάτων.

Τα ορντέβρ περιλαμβάνουν ταρτάρ τομάτας με μία εμουλσιόν από παρμεζάνα και μαύρο σκόρδο, που σερβίρεται με κράκερς άνθρακα. Το κυρίως έχει ως σταρ τη βόεια γλώσσα, πιερόγκι γεμιστά με κρέας από παϊδάκια, και σούπα με λάχανο και πάστα miso.

Η αρχαία φυλακή

Η φυλακή αποτελούσε λειτουργικό πύργο σκοπιάς πριν από χίλια χρόνια κατά τη διάρκεια των ημερών του Γουίλιαμ του Κατακτητή, περί το 1073. Αφού υπέστη σοβαρές φθορές κατά τη διάρκεια του Αγγλικού Εμφυλίου Πολέμου από το 1642 έως το 1651, μετατράπηκε σε φυλακή το 1785 και λειτούργησε μέχρι το 1996.

Η Φυλακή της Οξφόρδης έγινε έκτοτε τουριστικός προορισμός και εκπαιδευτικό κέντρο που φιλοξενεί, πέρα από το εν λόγω εστιατόριο, και escape rooms για τους πιο περιπετειώδεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA