Μενού
Google
Google | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

H Google έχει αρχίσει να προειδοποιεί τους χρήστες της πως θα διαγράψει εκατομμύρια αδρανείς λογαριασμούς τον επόμενο μήνα, ως μέρος αλλαγών στην πολιτική της πλατφόρμας.

Οι σαρωτικές διαγραφές αφορούν όλους τους προσωποποιημένους λογαριασμούς Google οι οποίοι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για τουλάχιστον δύο χρόνια, ενώ θα γίνουν «καπνός» τα e-mail, τα έγγραφα, οι σημειώσεις ημερολογίου, οι φωτογραφίες και τα βίντεο των χρηστών που έχουν αποθηκευτεί στην πλατφόρμα.

Ο λόγος της διαγραφής

«Αλλάζουμε την πολιτική μας για την αδράνεια για όλα τα προϊόντα της Google. Αυτή η αλλαγή ευθυγραμμίζεται με τις πρακτικές της βιομηχανίας σχετικά με τις διαγραφές λογαριασμών, ενώ περιορίζει το χρόνο που το Google έχει πρόσβαση σε αχρείαστες προσωπκές σας πληροφορίες», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρίας, Ρουθ Κριτσέλι, σύμφωνα με την Independent.

Όπως πληροφορεί το μέσο, λόγος για το update στην πολιτική της εταιρίας είναι κα η προστασία από «χάκερς». Αυτό οφείλεται στο ότι λογαριασμοί χωρίς καθόλου δραστηριότητα γίνονται συχνά στόχος online απατεώνων και «ληστών» δεδομένων, αφού ο χρήστης δεν ελέγχει συχνά τον λογαριασμό του για ύποπτη δραστηριότητα.

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA