Μενού
hamas
Χαμάς | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η Χαμάς είναι ανοιχτή σε συζητήσεις για μια πιθανή εκεχειρία με το Ισραήλ, έχοντας «επιτύχει τους στόχους της», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της παλαιστινιακής οργάνωσης στο Al Jazeera.

Συγκεκριμένα, ο Moussa Abu Marzouk δήλωσε ότι η Χαμάς είναι ανοικτή σε «κάτι τέτοιο» και σε «όλους τους πολιτικούς διαλόγους», όταν ρωτήθηκε αν είναι πρόθυμη να συζητήσει μια πιθανή εκεχειρία.

Ο Marzouk είπε επίσης ότι η Χαμάς έχει συλλάβει «δεκάδες» διπλούς πολίτες από το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με ρωσική και κινεζική υπηκοότητα.

Απειλές για εκτελέσεις αιχμαλώτων αν συνεχιστούν οι βομβαρδισμοί στη Γάζα

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Αμπού Ομπέιντα, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Κασάμ, το στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς, δεν δίστασε να κάνει λόγο για εκτελέσεις αιχμαλώτων.

«Οποιαδήποτε στοχοποίηση αθώων πολιτών χωρίς προειδοποίηση θα αντιμετωπιστεί με λύπη με την εκτέλεση ενός από τους αιχμαλώτους που έχουμε υπό την επιτήρησή μας και θα αναγκαστούμε να μεταδώσουμε αυτή την εκτέλεση», δήλωσε ο Αμπού Ομπέιντα.

«Λυπούμαστε για την απόφαση αυτή, αλλά θεωρούμε τον σιωνιστικό εχθρό και την ηγεσία του υπεύθυνο γι' αυτό», είπε επίσης ο Ομπέιντα.

«Στόχος να εμποδίσουμε τον κατακτητή»

Παράλληλα, άλλο στέλεχος της Χαμάς δήλωσε νωρίτερα ότι «καμία διαπραγμάτευση» δεν είναι εφικτή προς το παρόν με το Ισραήλ, καθώς οι εχθροπραξίες συνεχίζονται».

«Η στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται και η αντίσταση, υπό τις Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ (το ένοπλο τμήμα της Χαμάς) συνεχίζει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του λαού μας, επομένως δεν υπάρχει δυνατότητα καμίας διαπραγμάτευσης για το ζήτημα των ομήρων ή άλλα θέματα» με το Ισραήλ, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χόσαμ Μπαντράν, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς.

«Η αποστολή μας συνίσταται πλέον στο να εμποδίσουμε τον κατακτητή να συνεχίσει να διαπράττει σφαγές σε βάρος του λαού μας στη Γάζα, όπου στοχοθετούνται ευθέως κατοικίες πολιτών», πρόσθεσε.

Ο ισραηλινός στρατός διέταξε νωρίτερα τον πλήρη αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας. Περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και από τις δύο πλευρές από τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν ξέσπασαν οι συγκρούσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA