Μενού
Το όρος Φούτζι στην Ιαπωνία
Το όρος Φούτζι στην Ιαπωνία | EPA/KIMIMASA MAYAMA/ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Ένα τεράστιο φράγμα που θα εμποδίζει τη θέα του όρους Φούτζι θα εγκαταστήσουν οι Αρχές της Ιαπωνίας σε ένα δημοφιλές τουριστικό σημείο λόγω των προβλημάτων που προκαλούν οι επισκέπτες. 

Η κατασκευή του δικτυωτού πλέγματος - ύψους 2,5 μέτρων και μήκους 20 μέτρων - θα ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε την Παρασκευή αξιωματούχος της πόλης Fujikawaguchiko.

Το όρος Φούτζι, το ψηλότερο βουνό της Ιαπωνίας, μπορεί να φωτογραφηθεί από πολλά μέρη στην πόλη-θέρετρο αλλά το σημείο όπου θα αναγερθεί ο φράχτης είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή.

Μπροστά στο Φούτζι υπάρχει ένα κατάστημα ψιλικών της αλυσίδας Lawson και το σημείο χαρακτηρίζεται ως «πολύ ιαπωνικό» και δέχεται πάρα πολύ κόσμο, γράφει η Guardian. 

«Είναι λυπηρό ότι πρέπει να το κάνουμε αυτό, εξαιτίας κάποιων τουριστών που δεν μπορούν να σεβαστούν τους κανόνες» είπε ο ίδιος και εξήγησε, στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως αφήνουν πίσω τους σκουπίδια και αγνοούν τους κανόνες κυκλοφορίας.

Στο σημείο έχουν τοποθετηθεί σχετικές πινακίδες και έχουν υπάρξει πολλές προειδοποιήσεις από τους φρουρούς ασφαλείας, αλλά τίποτα δεν φάνηκε να λειτουργεί.

Η πόλη εύχεται να μην είχε αναγκαστεί να λάβει μέτρα, δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι το τρέχον σχέδιο είναι το φράγμα να παραμείνει στη θέση του μέχρι να υπάρξει βελτίωση της κατάστασης. 

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη απόφαση κατά του υπερτουρισμού στην Ιαπωνία, αφού απαγορεύτηκαν οι επισκέψεις στα σοκάκια μικρής συνοικίας στο Κιότο. 

Τον Μάρτιο, ο αριθμός των τουριστών στη χώρα ξεπέρασε, για πρώτη, φορά τα τρία εκατομμύρια σε έναν μόνο μήνα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA