Μενού
Τζόρτζια Μελόνι
Τζόρτζια Μελόνι | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Εμφατικά απέκλεισε η Ιταλία το ενδεχόμενο να ενισχύσει τις πολεμικές προσπάθειες της Ουκρανίας απέναντι στη Ρωσία, με δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι. 

Ο Ιταλός υπ.Εξ. σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στις εξελίξεις στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή: «Δεν θα στείλουμε ούτε έναν Ιταλό στρατιώτη να πολεμήσει στην Ουκρανία, διότι δεν είμαστε σε πόλεμο με την Ρωσία».

Στη συνέχεια ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας σημείωσε πως «δεν προβλέπεται το υλικό που στέλνουμε, να μπορεί να χρησιμοποιηθεί πέρα από τα σύνορα με την Ρωσία», αναπαράγοντας και τις γνωστές θέσεις της Τζόρτζια Μελόνι σχετικά με μη παρεμβατικότητα σε ρωσικά θέματα.

Ιταλία: Έτοιμη να πιέσει για παλαιστινιακό κράτος

Παράλληλα, αναφερόμενος στην Μέση Ανατολή, ο Ταγιάνι πρόσθεσε ότι «η Ιταλία είναι έτοιμη να στείλει στρατιώτες της, σε περίπτωση αποστολής του ΟΗΕ με επικεφαλής αραβική χώρα, ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για την δημιουργία παλαιστινιακού κράτους που να αναγνωρίσει και το Ισραήλ».

«Οι στρατιώτες μας είναι αγαπητοί, διότι μπορούν να δουλέψουν, με σοβαρό τρόπο, υπέρ της ειρήνευσης. Κανείς δεν προάγει σοβαρότερα την ειρήνη από έναν στρατιώτη», είπε ο Ιταλός υπουργός.

Επέστρεψε τέλος στην πάγια θέση της Ρώμης, ότι «ο στόχος είναι η λύση των δυο κρατών για δυο λαούς» και πως «στο μεταξύ, πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος, με άμεση κατάπαυση του πυρός, απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων και ανθρωπιστική βοήθεια στον παλαιστινιακό πληθυσμό».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA