Μενού
matomeni-karta
Η κάρτα με τον Μαρκ Τζάκσον
  • Α-
  • Α+

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μία αθλητική κάρτα μπορεί να γίνει συλλεκτική. Συνήθως εκείνες που έχουν την υπογραφή ενός παίκτη αποκτούν πολύ μεγαλύτερη αξία από την αρχική. Υπάρχει όμως και μία κάρτα που αν και εκ πρώτης όψεως δεν δείχνει να έχει κάτι παράξενο, κρύβει ένα μακάβριο γεγονός!

Πρόκειται για την κάρτα που απεικονίζει τον άλλοτε γκαρντ των Νιου Γιορκ Νικς, Μαρκ Τζάκσον, όταν ακόμα βρισκόταν στα πρώτα βήματα της μεγάλης καριέρας που έκανε στο NBA. Δύο χρόνια νωρίτερα είχε ανακηρυχθεί rookie της χρονιάς, στη συνέχεια έγινε All Star και όταν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση μετρούσε πάνω από 1.400 παιχνίδια στον «μαγικό κόσμο».

Κι όμως πολλοί είναι εκείνοι που τον θυμούνται για τη συγκεκριμένη κάρτα. Ο λόγος, δεν βρίσκεται ακριβώς στον ίδιο, αλλά στο background της φωτογραφίας. Εκεί, μεταξύ άλλων, ο φωτογράφος «κλείδωσε» τους αδερφούς Λάιλ και Έρικ Μενέντεζ. Φαίνονται να κάθονται και να απολαμβάνουν το παιχνίδι, δίχως οι γύρω τους να γνωρίζουν ποιοι ακριβώς είναι.

Η «ματωμένη» κάρτα

Τα δύο αδέρφια καταδικάστηκαν για τη δολοφονία των γονιών τους το 1989. Σύμφωνα, λοιπόν, με τους μελετητές της κάρτας, η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχθηκε αφού είχαν σκοτώσει τη μητέρα και τον πατέρα τους και πριν φτάσει σε αυτούς η αστυνομία! Πρόκειται δηλαδή για δύο ασύλληπτους δολοφόνους, όταν πήγαν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι και αποτυπωθούν για πάντα σε αυτό το φωτογραφικό καρέ!

Δολοφόνοι στο παρκέ του Μάντισον

Μετά τις δολοφονίες των γονιών τους τον Αύγουστο του 1989, ο Λάιλ και ο Έρικ επιδόθηκαν σε ένα μπαράζ εξόδων κάνοντας επίδειξη πλούτου και σπατάλης. Μεταξύ των ενδιαφερόντων τους ήταν να παρακολουθούν από την πρώτη σειρά και τους αγώνες των Νικς στο θρυλικό «Μάντισον». Αυτή η κάρτα της σειράς σειράς NBA Hoops 1990-91 καταγράφει μία από αυτές τις στιγμές, καθιστώντας την ένα συναρπαστικό αναμνηστικό τόσο για τους λάτρεις του NBA και για εκείνους των ιστοριών εγκλήματος. Η παρουσία τους προσθέτει μια μοναδική ιστορική πτυχή στην κάρτα, καθώς αποτυπώνει μια στιγμή στο χρόνο πριν οι ζωές τους αλλάξουν για πάντα από το αποτρόπαιο έγκλημά τους και την επακόλουθη δίκη και καταδίκη τους σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης.

Γιατί σκότωσαν τους γονείς τους

Κατά τη διάρκεια της δίκης, τα αδέρφια δήλωσαν ότι διέπραξαν τις δολοφονίες από φόβο πως ο πατέρας τους θα τους σκότωνε, αφού τον απείλησαν να τον αποκαλύψουν για κατ' εξακολούθηση σεξουαλική, συναισθηματική και σωματική κακοποίηση. Από την άλλη πλευρά 0κατηγορούσα αρχή υποστήριξε ότι το έκαναν για να τον κληρονομήσουν καθώς φέρεται να είναι περιουσία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Δικάστηκαν αρχικά χωριστά ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις οι ένορκοι κατέληξαν σε αδιέξοδο, κάτι που οδήγησε σε κακοδικία. Στη δεύτερη δίκη, δικάστηκαν μαζί από έναν μόνο ένορκο, και το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους. Τα δύο αδέρφια που παραμένουν εν ζωή, παντρεύτηκαν μέσα στη φυλακή ενώ έχουν δώσει δεκάδες συνεντεύξεις απ' όπου έχουν προκύψει και ντοκιμαντέρ για τη δράση τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA