Μενού
Carolina Shiino
Carolina Shiino | YouTube
  • Α-
  • Α+

Τα καλλιστεία για τη Μις Ιαπωνία ανέδειξαν ως νικήτρια-έκπληξη ένα μοντέλο που κατάγεται και από την Ουκρανία, προκαλώντας την οργή πολλών ξενοφοβικών για την επιλογή που έκαναν οι κριτές. 

Όπως γράφει η Daily Mail, η 26χρονη Carolina Shiino, έφυγε με το κορυφαίο βραβείο του διαγωνισμού τη Δευτέρα (22/1) το βράδυ στο Τόκιο, λέγοντας στη συνέχεια στους δημοσιογράφους σε άψογα ιαπωνικά: «Ήταν σαν όνειρο».

Η αμφιλεγόμενη νίκη

Αλλά η νίκη της στην 56η διοργάνωση του διαγωνισμού έχει πυροδοτήσει έντονες συζητήσεις στην Ιαπωνία, σχετικά με το τι σημαίνει να είσαι Ιαπωνίδα, λόγω του ότι γεννήθηκε στην Ουκρανία.

Γεννημένη το 1998, μετακόμισε στην Ιαπωνία σε ηλικία πέντε ετών -όπου μεγάλωσε στη Ναγκόγια- αφού η Ουκρανή μητέρα της ξαναπαντρεύτηκε έναν Ιάπωνα. Η νίκη της σημαίνει ότι είναι η πρώτη πολιτογραφημένη Ιαπωνίδα που κατακτά τον τίτλο της Miss Japan, γεγονός που έχει διχάσει τους πολίτες, τουλάχιστον όσους νοιάζονται για κάτι τόσο τετριμμένο.

Μερικοί άνθρωποι αναγνώρισαν τη νίκη της ως «σημάδι των καιρών», ενώ άλλοι είπαν ότι δεν μοιάζει με αυτό που θα έπρεπε μια τυπική «Μις Ιαπωνία». Η νίκη της έρχεται μετά από μια παρόμοια συζήτηση που πυροδοτήθηκε το 2015, όταν η Ariana Miyamoto έγινε η πρώτη διφυλετική γυναίκα που στέφθηκε Μις Ιαπωνία. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA