Μενού
Μισέλ Ομπάμα
Μισέλ Ομπάμα | EPA/SILVINA FRYDLEWSKI/ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Η Μισέλ Ομπάμα απάντησε στις φήμες που την ήθελαν να κατεβαίνει υποψήφια στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Το γραφείο Τύπου της πρώην πρώτης κυρίας ξεκαθάρισε πως δεν είναι στα σχέδιά της να θέσει υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο. 

«Όπως έχει εκφράσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, η πρώην πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα, δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία» ανέφερε η Κρίσταλ Κάρσον, διευθύντρια επικοινωνίας του γραφείου της Ομπάμα.

Αναφέρθηκε, επίσης, πως στηρίζει την προεδρική κούρσα του Τζο Μπάιντεν, αλλά και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις. 

Οι φήμες για την Ομπάμα άρχισαν να κυκλοφορούν εν μέσω προβληματισμού για την υγεία - και ειδικότερα των πνευματική κατάσταση - του Μπάιντεν, που διανύει τα 81 του χρόνια.

Μερίδα Ρεπουμπλικανών έχουν αμφισβητήσει ανοιχτά την ικανότητα του Μπάιντεν να παραμείνει στον Λευκό Οίκο για άλλη μία τετραετία, ωστόσο ο ίδιος επιμένει ότι είναι διαυγής και μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις. 

Ορισμένοι αναλυτές έκρινε πως η Μισέλ Ομπάμα είχε καλύτερες πιθανότητες να επικρατήσει έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για να εξασφαλίσει το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. 

Αλλά, εδώ και χρόνια η Ομπάμα είχε δηλώσει πως είναι «μηδενική η πιθανότητα» να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία. 

«Μεταξύ μας και μεταξύ των αναγνωστών αυτού του περιοδικού - υπάρχει μηδενική πιθανότητα» δήλωσε ο Ομπάμα στο περιοδικό The National.

«Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να βελτιωθεί αυτή η χώρα και να οικοδομηθεί ένας καλύτερος κόσμος. Και συνεχίζω να προσπαθώ με πολλούς εξ αυτών, από τη συνεργασία με τους νέους, μέχρι το να βοηθήσω τις οικογένειες να ζήσουν υγιέστερα. Αλλά, το να κάθομαι πίσω από το γραφείο στο Οβάλ Γραφείο δεν θα είναι ποτέ ένας από αυτούς. Απλά δεν είναι για μένα» επεσήμανε τότε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA