«Η Μοσάντ συνεργάστηκε με τις υπηρεσίες ασφαλείας της Βραζιλίας και άλλες διεθνείς υπηρεσίες για να αποτρέψει μια επίθεση από τη Χεζμπολάχ στο βραζιλιάνικο έδαφος», ανακοίνωσε απόψε (08/11) το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, «ο πυρήνας που εξαρθρώθηκε στη Βραζιλία σχεδίαζε να διαπράξει επίθεση σε ισραηλινούς και εβραϊκούς στόχους». «Επρόκειτο για ένα εκτεταμένο δίκτυο που δρούσε και σε άλλες χώρες», τονίστηκε στην ανακοίνωση.
Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας συνέλαβε σήμερα δύο μέλη μιας οργάνωσης που πιστεύεται ότι χρηματοδοτείται από τη Χεζμπολάχ και σχεδίαζε επιθέσεις στη χώρα, επιδιώκοντας παράλληλα να στρατολογήσει Βραζιλιάνους, ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters τρεις πηγές που έχουν γνώση της έρευνας.
Δεν κατονομάστηκε η Χεζμπολάχ
Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία ανέφερε ότι συνελήφθησαν στο Σάο Πάολο δύο άτομα –τα οποία δεν κατονομάστηκαν– με την κατηγορία της τρομοκρατίας. Έρευνες διεξήχθησαν επίσης στην Μπραζίλια και την Πολιτεία Μίνας Ζεράις. Στην ανακοίνωση δεν κατονομάζεται η Χεζμπολάχ.
Τον περασμένο μήνα ηγέτες της εβραϊκής κοινότητας της Βραζιλίας είπαν στο Reuters ότι παρατηρείται αύξηση των αντισημιτικών σχολίων στο διαδίκτυο.
Επιπλέον, να σημειωθεί ότι η Χεζμπολάχ έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από την Αργεντινή, τη Βρετανία, τον Καναδά, τη Γερμανία, την Ονδούρα, τις ΗΠΑ και τους περισσότερους συμμάχους της Ουάσινγκτον στον Κόλπο. Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου είπε το 2019 ότι σχεδίαζε να τη χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση, όμως αυτό δεν έγινε ποτέ.
- Ελένη Ζαρούλια: Πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή η σύζυγος του χρυσαυγίτη Μιχαλολιάκου
- «75 άτομα με 45 κατοικίδια δεν μπορούμε να γυρίσουμε»: Ελληνίδα στο Ντουμπάι καταγγέλλει στο Reader
- Αντριάνα Σκλεναρίκοβα: Αγνώριστη σε νέα εμφάνιση με κοντά μαλλιά και άσπρα φρύδια
- Τηλεθέαση: Η ελληνική σειρά σε επανάληψη που άγγιξε διψήφιο στο Μακεδονία TV
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.