Μενού
Φώτο νυχτερινή
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Είμαστε στον Μάιο του 2008 και συγκεκριμένα λίγο μετά από τα μεσάνυχτα της 14ης ημέρας εκείνου του μήνα. Ο 19χρονος Brandon Swanson, φοιτητής στην Minessota, γιόρταζε με φίλους του το τέλος του εαρινού εξαμήνου στις εστίες του Minnesota West Community and Technical College, μέχρι που αποφάσισε να γυρίσει σπίτι του.

Οδηγώντας προς τα εκεί είχε ένα μικροατύχημα καθώς εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε ένα χαντάκι. Χωρίς να έχει πάθει τίποτα σοβαρό, ο Brandon κάλεσε τους γονείς του από το κινητό, προκειμένου να τον παραλάβουν από εκεί που βρισκόταν. Ο ίδιος από το τηλέφωνο φαινόταν σώος και αβλαβής αλλά είχε μπερδευτεί ως προς το πού βρισκόταν. Υπέθετε ότι μάλλον ήταν κοντά στον ποταμό Lynd και ζήτησε από τους γονείς του να τον παραλάβουν.

Διαβάστε ακόμη: Ηβώντες, αλκοόλ και γυμνοπαιδεία: Πώς ήταν η ζωή στην αρχαία Σπάρτη

Ασυνεννοησία με τους γονείς του

Εκείνοι έφτασαν τελικά μέχρι εκεί και έψαχναν τον Brandon χωρίς να μπορούν να τον εντοπίσουν. Στο μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής επικοινωνούσαν μαζί του μέσω τηλεφώνου στην προσπάθεια που έκαναν να καταλάβουν πού είναι. Ο ίδιος παρέμενε στο αμάξι του και ανοιγόκλεινε τα φώτα προκειμένου να κάνει πιο εύκολο το σημείο στο οποίο βρισκόταν. Τους ήταν όμως αδύνατο να συναντηθούν.

Ο Brandon τελικά τα παράτησε και έφυγε από το αμάξι. Αποφάσισε να περπατήσει μέσα στο σκοτάδι προς κάποια φώτα που ο ίδιος πίστευε ότι ήταν τα φώτα της μικρή πόλης Lynd. Τότε έδωσε ραντεβού με τον πατέρα του στο πάρκινγκ ενός τοπικού μπαρ. Ο πατέρας του έφτασε και περίμενε τον γιο του μιλώντας ακόμα μαζί του στο τηλέφωνό του.

Ξαφνικά, η κλήση τους, που διαρκούσε 47 λεπτά, διακόπηκε και αφού οι γονείς του άκουσαν στο τηλέφωνο ένα “oh shit”. Έκτοτε κανείς δεν ξαναείδε ή ξανάκουσε τον Brandon.

Διαβάστε ακόμη: Ο «Δρόμος του Μπίμινι» και η Χαμένη Ατλαντίδα: Το υποθαλάσσιο μυστήριο που 55 χρόνια τώρα κανείς δεν μπορεί να λύσει

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 

Το επόμενο πρωί, οι γονείς του πήγαν στην αστυνομία η οποία τους συμβούλευσε να μείνουν ψύχραιμοι και να περιμένουν καθώς αυτή η εξαφάνιση δεν ήταν σπάνια για παιδιά της ηλικίας του. Τα πράγματα τελικά έγιναν πολύ πιο περίπλοκα όταν εντοπίστηκε από πού καλούσε μέσω του κινητού του. Ο πομπός βρέθηκε περισσότερο από 40 χιλιόμετρα από εκεί που ο Swanson είχε πει ότι βρισκόταν. Η αστυνομία τελικά κατάφερε να εντοπίσει το αυτοκίνητό του.

Αφίσα για την εξαφάνιση του Brandon Swanson

Στη συνέχεια εξερεύνησε έρευνες στην περιοχή και, καθώς ίχνη του νεαρού δεν βρίσκονταν, η πιο πιθανή εκδοχή που παρουσιάστηκε ήταν ότι από λάθος ο Swanson έπεσε στον ποταμό Yellow Medicine, κοντά στο σημείο που βρισκόταν το αυτοκίνητό του. Νέες έρευνες έγιναν και στον ποταμό, μαζί και με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, αλλά το σώμα του δεν βρέθηκε ποτέ.

Ο τοπικός σερίφης περπατούσε κάθε μέρα επί ένα μήνα τα 3 χιλιόμετρα του ποταμού χωρίς όμως να καταφέρει οτιδήποτε. Οι έρευνες συνεχίστηκαν και το φθινόπωρο όταν πια είχε γίνει ο θερισμός στα γύρω χωράφια και ξανά την άνοιξη με το λιώσιμο των πάγων. Μέχρι το 2011 είχαν ερευνηθεί περισσότερα από 320.000 στρέμματα, μία έκταση όση περίπου είναι όλη η Λευκάδα (για να έχουμε μία τάξη των μεγεθών).

Αξίζει πάντως να αναφερθεί, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, ότι ο Brandon ήταν ουσιαστικά τυφλός από το ένα μάτι και είχε πολλά προβλήματα προσανατολισμού χωρίς τα γυαλιά του. Για άγνωστο λόγο, τα γυαλιά αυτά βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο.

Διαβάστε ακόμη: «Ο Δράκος»: Το αριστούργημα του ελληνικού κινηματογράφου που λοιδορήθηκε όσο κανένα άλλο

Ο νόμος του Brandon

Σκόνταψε κάπου και έπεσε μέσα στον ποταμό όπου πέθανε λόγω υποθερμίας; Κάποιος τον απήγαγε ή απλά εξαφανίστηκε μόνος του χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος για το πού πήγε; Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, υπάρχουν πάμπολλες θεωρίες σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη στον Brandon Swanson. Σήμερα η πρώτη εκδοχή είναι η επικρατούσα χωρίς όμως να μπορεί να αποδειχθεί με κανέναν τρόπο.

Οι γονείς του πάντως αγωνίστηκαν και τελικά τα κατάφεραν να περάσει ο λεγόμενος «νόμος του Brandon», σύμφωνα με τον οποίο οι αρχές είναι υποχρεωμένες να ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα με το που δηλωθεί κάποιος ως αγνοούμενος. Οι ίδιοι για πολύ καιρό άφηναν το φως της εξώπορτας ανοιχτό ως σύμβολο της ελπίδας τους ότι ο Brandon θα έβρισκε κάποτε τον δρόμο και θα επέστρεφε σπίτι.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA