Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών υπογράμμισε σήμερα (11/12) ότι η Μόσχα δεν θα κάνει παραχωρήσεις σε ό,τι αφορά τον πόλεμο με την Ουκρανία και πρόσθεσε ότι χρειάζεται «να εφαρμοστούν οι προτάσεις του ίδιου του Βλαντίμιρ Πούτιν» για τον τερματισμό της σύγκρουσης.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα έκανε τα παραπάνω σχόλια όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, που ζήτησε άμεση κατάπαυση πυρός και διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας για να τερματιστεί αυτή «η τρέλα».
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που πιέζει για να λάβει η χώρα του πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, απάντησε στα σχόλια του Τραμπ λέγοντας ότι το Κίεβο χρειάζεται ουσιαστικές εγγυήσεις ασφαλείας.
Ξεκάθαρη η Ζαχάροβα
Η Ζαχάροβα δήλωσε ότι «όποιος πιστεύει ότι η Ρωσία θα κάνει παραχωρήσεις στην Ουκρανία έχει είτε κοντή μνήμη είτε περιορισμένη γνώση του θέματος».
«Χρειάζεται να εφαρμοστούν οι προτάσεις του Πούτιν για ειρήνη», πρόσθεσε.
Τι συμβαίνει στο Κουρσκ
Να σημειωθεί ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν τους οικισμούς Νταρίνο και Πλιόχοβο στο Κουρσκ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της χώρας.
Το Reuters δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει ανεξάρτητα την συγκεκριμένη εξέλιξη.
- Influencer αποκάλυψε στο TikTok ότι ο σύζυγός της είναι παιδόφιλος - Δύο εβδομάδες αργότερα, ήταν νεκρή
- Βάσεις 2026: Αυτή είναι η σχολή που έχει μόνο τέσσερις εισακτέους φέτος
- Γιώργος Γιαννόπουλος: «Αυτονόητο ήταν το bullying, γιατί ήμουν ο αδελφός της ανάπηρης»
- Σελένα Γκόμεζ: «Η γυναίκα μου είναι φωτιά» της έγραψε ο σύζυγός της - Τη φλέρταρε διαδικτυακά
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.