Μενού
kim
Κιμ Γιονγκ Ουν | AP
  • Α-
  • Α+

Η ασφάλεια του Κιμ Γιονγκ Ουν, απολύμανε την καρέκλα στην οποία κάθισε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανέφερε την Πέμπτη η εφημερίδα Kommersant.

Βίντεο που δημοσίευσε η εφημερίδα έδειξε έναν βορειοκορεάτη αξιωματούχο ασφαλείας με λευκά γάντια να σκουπίζει σχολαστικά τη μαύρη καρέκλα του Κιμ και να ψεκάζει γύρω γύρω μια άγνωστη ουσία.

Ο Βορειοκορεάτης ψέκασε και σκούπισε το κάθισμα, τα χέρια, τα πόδια, ακόμη και την περιοχή γύρω από την καρέκλα, ενώ ένας σωματοφύλακας του Κρεμλίνου παρακολουθούσε ελαφρώς αποσβολωμένος.

Ένας άλλος Βορειοκορεάτης φρουρός έδωσε στη συνέχεια κάποιου είδους εντολή στον φρουρό που έκανε την απολύμανση. Η φύση της εντολής δεν ήταν σαφής.

«Η καρέκλα αποδείχθηκε ότι ήταν το αντικείμενο της μεγαλύτερης ανησυχίας της βορειοκορεατικής πλευράς», έγραψε ο ανταποκριτής της Kommersant στο Κρεμλίνο, Andrei Kolesnikov.

Προφανώς η ομάδα ασφαλείας του Κιμ - που αποτελείται από πάνω από 100 άτομα - δεν ήταν ευχαριστημένη με την πρώτη καρέκλα και μια άλλη - ακριβώς ίδια - διατέθηκε από τη ρωσική πλευρά, ανέφερε η Kommersant.

«Τότε ένας Βορειοκορεάτης υπάλληλος σκούπισε την καρέκλα που προοριζόταν για τον Κιμ Γιονγκ Ουν για αρκετά λεπτά χωρίς να σταματήσει, φορώντας λευκά γάντια: κρίνοντας από τη μυρωδιά την απολυμάνθηκε», επισημαίνει η εφημερίδα, μια από τις κορυφαίες εφημερίδες της Ρωσίας. «Τελικά, ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου για αυτούς, αλλά όχι για τον ηγέτη τους», αναφέρει το Reuters.

Στις συνομιλίες της Τετάρτης στη σύνοδο κορυφής στην περιοχή της Άπω Ανατολής της Ρωσίας, ο Πούτιν και ο Κιμ συζήτησαν για στρατιωτικά θέματα, τον πόλεμο στην Ουκρανία και πιθανή ρωσική βοήθεια για το δορυφορικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.