Μενού
Σαντορίνη
Σαντορίνη | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ανάρπαστο έχει γίνει στο TikTok ένα τουριστικό θέρετρο στην Κίνα, το οποίο αντιγράφει με εκπληκτική ακρίβεια την αυθεντική μας Σαντορίνη, ώστε οι τουρίστες να μπορούν να απολαύσουν μία εμπειρία διακοπών στην Ελλάδα χωρίς να διασχίσουν τη μισή υφήλιο.

Αυτό το απίστευτα φιλόδοξο τουριστικό «πάρκο» κατέγραψε και η tiktoker Yasmin von Roon, που έχει μείνει άφωνη στη θέα του θέρετρου Dali's Ideal State, σύμφωνα με τη Sun. Φυσικά αυτό το έκθεμα δεν προσποιείται πως είναι κάτι παραπάνω από μία «Fake Santorini», όπως ονομάζεται.

Ωστόσο, η προσπάθεια και η προσοχή στη λεπτομέρεια που έχει δοθεί για την αποτύπωση της αρχιτεκτονικής, της αισθητικής, της ατμόσφαιρας, μέχρι και...των καιρικών συνθηκών του νησιού είναι εκπληκτική.

@yasminvroon

😵in 🇨🇳 I suddenly found my self in Santorini! 🇬🇷 I guess you probably had no idea about this place, I am wondering if Greek people and people from Santorini know that there is a replica of Santorini that in Chinese is pronounced “Shèng tuō lǐ ní” (圣托里尼).✨ If you wonder why.. well… Chinese people do really love the vibes of the iconic Santorini and sometimes can be difficult to travel far away, so why not building one ?! 🤣 #santorini #圣托里尼 #fakesantorini #yunnan #dali #china #chinatravel #greece #中国 #chinatravel #realchina 📍Fake Santorini, Dali (Yunnan province) China 🇨🇳

♬ original sound - official_yasmin

Η Σαντορίνη απομίμηση

Η Fake Santorini είναι διάσπαρτη με τα γνώριμα ασβεστωμένα λευκά σπίτια με τα μπλε παράθυρα, τα πλακόστρωτα καντούνια, περιστασιακά εκκλησάκια, και ακολουθεί την χαρακτηριστική αμφιθεατρική διαρρύθμιση της Χώρας, ενώ ακόμα και το εύκρατο κλίμα της περιοχής θυμίζει λίγο Μεσόγειο.

Αλλά οι δημιουργοί της το έχουν πάει ένα βήμα παραπέρα, έχοντας χτίσει το θέρετρο σε νησάκι καταμεσής της λίμνης Erhai, στην επαρχία Γιουνάν, και με προσανατολισμό για να διαβλέπει ιδανικά το ηλιοβασίλεμα, κάνοντας ακόμα πιο πειστική τη «ψευδαίσθηση».

Η δημιουργός περιεχομένου είπε στη Sun ότι είδε για πρώτη φορά φωτογραφίες της περιοχής να κυκλοφορούν στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αποφάσισε να την επισκεφθεί.

Το Dali έχει γίνει ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο που απευθύνεται κυρίως σε όσους δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά το ταξίδι και τη διαμονή στο αυθεντικό νησί, με διάφορα ξενοδοχεία, καταστήματα και εστιατόρια που μοιάζουν με τα ελληνικά.

Η tiktoker παρατήρησε πως «Έχοντας επισκεφθεί την Ελλάδα αρκετές φορές, συμπεριλαμβανομένης της Σαντορίνης, μπορώ να εκτιμήσω τη γοητεία του κινεζικού αντιγράφου».

«Βρίσκεται σε μια από τις πιο γραφικές τοποθεσίες της Κίνας και η όλη φάση, ειδικά αν απολαμβάνεις ένα κρύο φραπέ, αποπνέει μια χαλαρή ατμόσφαιρα που θυμίζει Ελλάδα», πρόσθεσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA