Μενού
Χωριό της Ιταλίας
Χωριό της Ιταλίας | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Τη στιγμή που στην Ελλάδα ζοριζόμαστε να διατηρήσουμε ένα νοίκι σε ημι-υπόγειο των Εξαρχείων, στην Ιταλία μας κάνουν επίδειξη... δημοτικών κονδυλίων, πληρώνοντας ξένους για να αποκτήσουν σπίτι στη γραφική εξοχή.

Όπως γράφει το Euronews, η απόκτηση ενός ακινήτου στην ανυπέρβλητη εξοχή της Τοσκάνης είναι ευκολότερο από ποτέ, αφού οι περιφερειακές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα πληρώσουν άτομα έως και 30.000 ευρώ για να μετακομίσουν σε ορεινές πόλεις με μειωμένο πληθυσμό.

Σε ολόκληρη την Ιταλία, οι αγροτικές πόλεις και τα χωριά βιώνουν πληθυσμιακή κρίση, καθώς οι κάτοικοι μετακομίζουν στις πόλεις για καλύτερες ευκαιρίες απασχόλησης.

Σπίτι... «κοψοχρονιά» στην Τοσκάνη

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, οι μικρές κοινότητες μετατρέπονται σε χωριά φαντάσματα, με εγκαταλελειμμένα σπίτια και λιμνάζουσες οικονομίες.

Πρόσφατα, τα τοπικά συμβούλια έχουν προτάξει διάφορες εφευρετικές λύσεις για την αύξηση του μόνιμου πληθυσμού τους, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης ακινήτων για μόλις 1 ευρώ

Στην Τοσκάνη, οι αρχές επέλεξαν να πληρώσουν τους ανθρώπους για να εγκατασταθούν σε κοινότητες που εξαφανίζονται. 

Με το νέο πρόγραμμα, που ονομάζεται «Residency in the Mountains 2024», οι αιτούντες θα λάβουν μεταξύ 10.000 και 30.000 ευρώ για να αγοράσουν ένα σπίτι στην κοινότητα.

Και οι ενδιαφερόμενοι έχουν ευρεία γκάμα επιλογών, καθώς πάνω από 100 χωριά μετέχουν στο πρόγραμμα, περιμένοντας διακαώς το «ποδαρικό».

Ωστόσο, ισχύουν αυστηρές προϋποθέσεις για την επιλογή των ωφελούμενων, καθώς πρέπει να είναι πολτιογραφημένοι Ιταλοί, πολίτες κράτους της ΕΕ, ή πολίτες εκτός ΕΕ με άδεια διαμονής 10 ετών.

Πρέπει επίσης να είναι εγγεγραμμένοι ως κάτοικοι σε μια πόλη ή πόλη της Ιταλίας, αλλά να μην ζουν σε μια ορεινή κοινότητα (κατά την κατηγοριοποίηση του Ιταλικού Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής).

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική φόρμα στον ιστότοπο της Περιφέρειας της Τοσκάνης, το αργότερο μέχρι τις 13:00 τοπική ώρα στις 27 Ιουλίου. Για όσους τυχερούς πληρούν τις προϋποθέσεις, ιδού η Τοσκάνη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA