Μενού
  • Α-
  • Α+

Δικαστήριο του Τόκιο καταδίκασε χθες Παρασκευή σε φυλάκιση 19 ετών τον 37χρονο που είχε μαχαιρώσει τρεις επιβάτες τρένου τον Αύγουστο του 2021. Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο Γιουσούκε Τσουσίμα επέλεξε τυχαία τα υποψήφια θύματα, στα οποία επιτέθηκε διαδοχικά με «πρόθεση να σκοτώσει».

Την 6η Αυγούστου 2021 ο Τσουσίμα μαχαίρωσε κατ’ επανάληψη στον θώρακα και στην πλάτη μια 20χρονη φοιτήτρια, ενώ τραυμάτισε ελαφρύτερα μια γυναίκα περίπου 50 ετών και έναν άνδρα περίπου 30 ετών. Μετά την επίθεση, ο δράστης αποβιβάστηκε και επιχείρησε να διαφύγει, αλλά συνελήφθη σε κατάστημα λίγη ώρα αργότερα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης επιχείρησαν μάταια να πείσουν το δικαστήριο ότι ο πελάτης τους δεν είχε σκοπό να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή, επισημαίνοντας ότι είχε διαγνωστεί με διπολική διαταραχή κατά το παρελθόν. Από την άλλη, ο πρόεδρος του δικαστηρίου είπε ότι ο δράστης προέβη σ’ αυτήν την πράξη επειδή ενοχλήθηκε από την ανάκρισή του στην αστυνομία νωρίτερα την ίδια μέρα, αφού συνελήφθη να κλέβει σε μερικά καταστήματα στο Τόκιο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA