Μενού
Το προϊόν που ανακλήθηκε στην Ιαπωνία
Το προϊόν που ανακλήθηκε στην Ιαπωνία | Pasco Shikishima
  • Α-
  • Α+

Μέλη αρουραίου εντοπίστηκαν σε ψωμί του τοστ που πουλιόταν στην Ιαπωνία, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις τοπικές υγειονομικές Αρχές και να υπάρξει ανάκληση μεγάλης παρτίδας του προϊόντος. 

Μεγάλος ιαπωνικός προμηθευτής τροφίμων ανακάλεσε περισσότερες από 100.000 συσκευασίες της δημοφιλούς μάρκας λευκού ψωμιού σε φέτες, μετά την αηδιαστική ανακάλυψη.

Σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη (8/5), η Pasco Shikishima Corporation δήλωσε ότι διερευνά πώς μέλη «ενός μικρού ζώου» βρέθηκαν σε δύο πακέτα ψωμιού σε φέτες, προσθέτοντας ότι, μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει αρρωστήσει μετά την κατανάλωση του προϊόντος.

Το προϊόν που ανακλήθηκε στην Ιαπωνία
Το προϊόν που ανακλήθηκε στην Ιαπωνία | Pasco Shikishima

Η Pasco ιδρύθηκε το 1920 και είναι ένας σημαντικός προμηθευτής αρτοσκευασμάτων που απασχολεί πάνω από 3.700 υπαλλήλους σε 12 εργοστάσια σε όλη τη χώρα.

«Θα ανακαλέσουμε τα παρακάτω προϊόντα που παρήχθησαν στο ίδιο εργοστάσιο και θα σταματήσουμε την εν λόγω παραγωγή» ανέφερε στην ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι η ανάκληση αφορά περίπου 104.000 συσκευασίες.

Το ανακληθέν προϊόν δεν πωλείται στο εξωτερικό, ξεκαθάρισε εκπρόσωπος της εταιρείας στο CNN.

Το τελευταίο αυτό περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από σκάνδαλα όσον αφορά στην ασφάλεια τροφίμων που μαστίζουν τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας, η οποία έχει σημαντική φήμη στις εξαγωγές τροφίμων. 

Τον Μάρτιο, οι ιαπωνικές υγειονομικές αρχές διέταξαν την απόσυρση τριών συμπληρωμάτων διατροφής που παρήγαγε η Kobayashi Pharmaceutical, μια μεγάλη φαρμακοβιομηχανία, μετά τους θανάτους αρκετών χρηστών. Περισσότεροι από 100 άλλοι νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο προμηθευτής τροφίμων Warabeya Nichiyo αποκάλυψε ότι είχαν βρεθεί κατσαρίδες στις μπάλες ρυζιού του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA