Μενού
usa-police
Αστυνομία ΗΠΑ | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ένα αγόρι στο Ιλινόι των ΗΠΑ πέθανε στο νοσοκομείο, λίγο αφότου βρέθηκε χτυπημένο και υποσιτισμένο στο σπίτι του. Πρόκειται για τον Navin Jones, οκτώ ετών, ο οποίος εντοπίστηκε σε τραγική κατάσταση στο σπίτι του στην Peoria στις 29 Μαρτίου 2022.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη Daily Mail, στην πόρτα του υπνοδωματίου του υπήρχε μια πινακίδα που έγραφε: «Μην δίνετε φαγητό ή ποτό στον Navin. Μην τον αφήσετε να βγει από το δωμάτιο. Έχει ό,τι χρειάζεται μέχρι να ξυπνήσω».

Το αγοράκι ζύγιζε μόλις 30 κιλά και βρέθηκε σε ένα κλειδωμένο δωμάτιο που ήταν γεμάτο ούρα και περιττώματα. Είχε σημάδια σωματικής κακοποίησης στο πρόσωπο, το σώμα, τα χέρια και τα πόδια του.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν κατά την ακροαματική διαδικασία ότι το δωμάτιο του αγοριού ήταν αηδιαστικό και άθλιο, με μόνο ένα κρεβάτι και ένα παιχνίδι, ενώ το υπόλοιπο σπίτι στη North Gale Avenue ήταν «καλά επιπλωμένο» με πλήρως εξοπλισμένο ψυγείο και ντουλάπι τροφίμων. 

Η μητέρα, Stephanie Jones, 37 ετών, αντιμετωπίζει τουλάχιστον 20 χρόνια φυλάκισης εάν καταδικαστεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Σε αντάλλαγμα για την αποδοχή της ενοχής της, η εισαγγελέας Jodi Hoos συμφώνησε να μην της επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η Jones συμφώνησε τώρα να καταθέσει εναντίον του πατέρα του αγοριού Brandon Walker, 41 ετών. Η δίκη του βρίσκεται σε εξέλιξη και ο ίδιος αντιμετωπίζει πλέον κατηγορίες που επισείουν έως και ισόβια κάθειρξη αν καταδικαστεί για φόνο πρώτου βαθμού.

Ιλινόι: «Άρρωστος, αδύνατος και μικρός» ο οκτάχρονος Navin

Υλικό από κάμερα που έφερε αστυνομικός αποκαλύπτει τη στιγμή που οι Αρχές της Peoria εμφανίστηκαν στο σπίτι της Jones και του Walker, αφότου η Jones κάλεσε τις πρώτες βοήθειες για να αναφέρει ότι ο Navin ήταν «κρύος και άψυχος».

Το υλικό από την κάμερα έδειξε επίσης την ακαταστασία που επικρατούσε μέσα στο σπίτι, αλλά και το σχεδόν άδειο δωμάτιο στο οποίο ζούσε ο Navin. Το σχοινί, που χρησιμοποιούνταν για να κρατάει κλειστή την πόρτα του, ήταν ορατό, όπως και το σημείωμα που είχε γράψει ένας από τους γονείς του στον μεγαλύτερο αδελφό του, λέγοντας να μην ταΐζει τον Navin. 

Πριν βρεθεί μαζί με τη μητέρα και τον πατέρα του, τον Navin φρόντιζε η νόμιμη κηδεμόνας του, η γιαγιά του, Laura Walker. Το έκανε από τότε που το αγόρι ήταν μόλις πέντε μηνών. Αφού έφυγε για λίγο από την Ουάσινγκτον, τον Ιούλιο του 2021, επέστρεψε για να βρει τη Walker και τον Jones να αρνούνται να της δώσουν πίσω το αγόρι. 

Σε μια προσπάθεια να πάρει πίσω τον Navin, η Laura Walker επικοινώνησε με το Τμήμα Παιδιών και Οικογενειακών Υπηρεσιών (DCFS) του Ιλινόι, το Αστυνομικό Τμήμα της Ουάσινγκτον και το Τμήμα της Peoria Peoria. Όπως είπε, τίποτα δεν άλλαξε παρά τις προσπάθειές της.

Το DCFS διερεύνησε τους ισχυρισμούς της Laura Walker, αλλά δήλωσε ότι ήταν «αβάσιμοι». Τον Φεβρουάριο του 2022, μια ανώνυμη πληροφορία οδήγησε την DCFS να επισκεφθεί το σπίτι.

Ο Navin καταγράφηκε τότε ως «άρρωστος», αδύνατος και μικρός. Επειδή ο Navin είπε στον υπάλληλο της οικογένειας ότι ήθελε να μείνει με τους γονείς του, σημείωσαν ότι ήταν ασφαλής. Έναν περίπου μήνα αργότερα, στις 29 Μαρτίου, ο Navin κατέληξε.

Η μητέρα του είπε στους αστυνομικούς ότι έβαλε το αγόρι στο ντους όταν παρατήρησε ότι δεν ανέπνεε. Ο οκτάχρονος πέθανε αργότερα την ίδια μέρα στο νοσοκομείο. 

«Ο Navin έπαθε ανακοπή που προκλήθηκε από την πείνα»

Αστυνομικός που παραβρέθηκε στο σημείο, δήλωσε ότι η μυρωδιά που έβγαινε από το δωμάτιο του μικρού αγοριού δεν έμοιαζε με οτιδήποτε άλλο είχε μυρίσει στο παρελθόν. Δεν υπήρχαν σεντόνια ή κουβέρτες στο κρεβάτι του. Η πόρτα του υπνοδωματίου του δεν είχε πόμολο και, αντίθετα, υπήρχε ένα σχοινί για να την κρατάει κλειστή. 

Στο δικαστήριο, η ιατροδικαστής που πραγματοποίησε τη νεκροψία του Navin δήλωσε ότι το αγόρι είχε χάσει το στρώμα λίπους κάτω από το δέρμα του και έδειχνε σημάδια χρόνιου υποσιτισμού. 

Ο Navin ενδέχεται να είχε περιορισμένη κινητικότητα πριν το θάνατό του, επειδή οι μύες του ατρόφησαν. Το αγόρι ήταν επίσης καλυμμένο με μώλωπες - μεταξύ άλλων στους καρπούς του - που συνάδουν με το ότι τον είχαν δέσει. Η ιατροδικαστής δήλωσε ότι ο θάνατός του κρίθηκε ως «αδυναμία ανάπτυξης λόγω υποσιτισμού». Το αγόρι υπέστη επίσης ανακοπή που προκλήθηκε από την πείνα. 

Μηνύματα που αντάλλαξαν Jones και Walker και κατασχέθηκαν τον Οκτώβριο του 2021 έδειχναν ότι ο πατέρας ήθελε να βάλει το αγόρι στο υπόγειο αφού κατούρησε στον τοίχο. Η δίκη του Brandon Walker βρίσκεται σε εξέλιξη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA