Μενού
imran khan
Ιμραν Χαν | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Δηλώσεις σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης και τις κατηγορίες για διαφθροά, που βαρύνουν τον πρώην πρωθυπουργό του Πακιστάν, Imran Khan (Ιμραν Χαν) έκανε ο δικηγόρος του, Ναΐμ Παντζούθα.

Δήλωσε συγκεκριμένα πως δικαστήριο της χώρας ανέστειλε την πρόσφατη καταδίκη του για τις κατηγορίες, ωστόσο δεν διευκρίνισε αν αυτό θα οδηγήσει στην αποφυλάκισή του μετά από πολύμηνη κράτηση. «Η ποινή έχει ανασταλεί» δήλωσε ο Παντζούθα στο Twitter, προσθέτοντας, «Δόξα τω Θεώ».

Το χρονικό της καταδίκης

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην πρωθυπουργός της πυρηνικής χώρας και, μεταξύ άλλων, αστέρι του κρίκετ οδηγήθηκε στη φυλακή στις 5 Αυγούστου, μετά την καταδίκη του σε φυλάκιση τριών ετών για παράνομη κρατικών δώρων κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας από το 2018 έως το 2022.

Ως αποτέλεσμα της καταδικαστικής απόφασης, και με τις βουλευτικές εκλογές να αναμένονται τους ερχόμενους μήνες, η Εκλογική Επιτροπή του Πακιστάν απαγόρευσε επίσης στον Χαν να διεκδικήσει την εκλογή του για διάστημα πέντε χρόνων.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Η νομική ομάδα του πρώην πρωθυπουργού της χώρας είχε ασκήσει έφεση στην καταδικαστική απόφαση υποστηρίζοντας ότι δεν του είχε δοθεί το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Το δικαστήριο διέταξε επίσης να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ο Χαν, δήλωσε στους δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο ένας άλλος από τους δικηγόρους του, ο Σοαΐμπ Σαχίν. Όμως παραμένει αβέβαιο αν θα αφεθεί ελεύθερος καθώς υπάρχουν δικαστικές εντολές για σύλληψή του σε άλλες υποθέσεις.

Η αναστολή της καταδίκης έρχεται μία ημέρα, αφότου το δικαστήριο του Μπαλουχιστάν απέρριψε κατηγορίες για ανταρσία σε βάρος του, λέγοντας ότι είχαν κατατεθεί με λανθασμένο τρόπο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA