Μενού
peristeri india.jpg
Περιστέρι στην Ινδία. | AP Photo/Mukhtar Khan
  • Α-
  • Α+

Η ινδική αστυνομία απελευθέρωσε στην άγρια φύση «ένα κινεζικό περιστέρι, που ήταν ύποπτο για κατασκοπεία», σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India.

Κατά τις ίδιες πηγές, το περιστέρι, που απελευθερώθηκε την Τρίτη, ήταν υπό κράτηση τους τελευταίους οκτώ μήνες.

Το περιστέρι αιχμαλωτίστηκε τον Μάιο, κοντά σε λιμάνι στη Βομβάη της Ινδίας. Είχε δύο κρίκους δεμένους στα πόδια του, με λέξεις γραμμένες πάνω τους που έμοιαζαν με κινέζικα. Η αστυνομία υποψιάστηκε ότι είχε εμπλοκή σε κατασκοπεία, το αιχμαλώτισε και αργότερα το έστειλε στο Νοσοκομείο Ζώων Bai Sakarbai Dinshaw Petit της Βομβάης.

Τελικά, αποδείχθηκε ότι το περιστέρι ήταν ένα πουλί αγώνων ανοιχτής θάλασσας από την Ταϊβάν που είχε δραπετεύσει και βρέθηκε στην Ινδία. Με την άδεια της αστυνομίας, το πουλί μεταφέρθηκε στην Εταιρία της Βομβάης για την Πρόληψη της Βαναυσότητας κατά των Ζώων, της οποίας οι γιατροί το άφησαν ελεύθερο την Τρίτη.

Ινδία: Παράδοση στις συλλήψεις περιστεριών

Πάντως, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ένα περιστέρει κινητοποιεί την αστυνομία στην Ινδία.

Το 2020, η αστυνομία του Κασμίρ απελευθέρωσε ένα περιστέρι που ανήκε σε Πακιστανό ψαρά, καθώς μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι το πουλί, το οποίο είχε πετάξει πέρα από τα έντονα στρατιωτικοποιημένα σύνορα μεταξύ των εθνών με πυρηνικά όπλα, δεν ήταν κατάσκοπος.

Το 2016, ένα άλλο περιστέρι τέθηκε υπό κράτηση αφού βρέθηκε με ένα σημείωμα που απειλούσε τον Ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA