Μενού
Η φονική πυρκαγιά στο νοσοκομείο
Η φονική πυρκαγιά στο νοσοκομείο | Youtube - ABC News
  • Α-
  • Α+

Σοκ προκάλεσε στην τοπική κοινωνία ο θάνατος 6 νεογέννητων που προκλήθηκε από φωτιά σε νοσοκομείο παίδων στην Ινδία, με τον ιδιοκτήτη της παράνομης κλινικής να έχει συλληφθεί.

Όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ινδικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα την σύλληψη ενός γιατρού και του ιδιοκτήτη του νοσοκομείου παίδων, που λειτουργούσε χωρίς άδεια, μετά την πυρκαγιά που προκάλεσε τον θάνατο έξι νεογέννητων στο Νέο Δελχί.

«Προχωρήσαμε σε συλλήψεις», δήλωσε σήμερα ο αξιωματούχος της αστυνομίας Σουρέντρα Σοντχάρι, δύο ημέρες μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο νοσοκομείο New Born Baby Care στη συνοικία Βίβεκ Βιχάρ στο Νέο Δελχί το βράδυ του Σαββάτου (25/5).

Εγκληματικές παρατυπίες στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με τον κ. Σουντχάρι, το νοσοκομείο «δεν είχε σύστημα διαφυγής σε περίπτωση πυρκαγιάς», ενώ η άδεια λειτουργίας του είχε λήξει από τον Μάρτιο. Οργή προκαλεί και η αποκάλυψη πως ο ιδιοκτήτης είχε δώσει εντολή να τοποθετηθούν οι υπερδιπλάσιες κλίνες από το επιτρεπτό.

«Το νοσοκομείο είχε άδεια για μέγιστο αριθμό πέντε κλινών, αλλά είχε εγκαταστήσει πάνω από δέκα», πρόσθεσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας.

Δώδεκα νεογέννητα μεταφέρθηκαν έξω από το νοσοκομείο στη διάρκεια της πυρκαγιάς, αλλά έξι από αυτά ήταν ήδη νεκρά όταν τα ανέλαβαν γιατροί. Τα πέντε βρέφη που σώθηκαν από τη φωτιά εξακολουθούν να αναρρώνουν σε άλλο νοσοκομείο.

«Δεν της είχαμε δώσει ακόμη ούτε όνομα. Δεν την κράτησα ποτέ στην αγκαλιά μου», δήλωσε στην εφημερίδα Hindustan Times ο Άντζαρ Χαν, πατέρας ενός κοριτσιού 11 ημερών που πέθανε στην πυρκαγιά.

Η άνιση μάχη της πυροσβεστικής

Τα οχήματα της πυροσβεστικής κατέβαλαν προσπάθειες για να έχουν πρόσβαση στο νοσοκομείο, ένα στενό διώροφο κτίριο στριμωγμένο εντός του οικιστικού ιστού.

«Προσπαθήσαμε να θέσουμε υπό έλεγχο την πυρκαγιά, αλλά δεν υπήρχε κανένας τρόπος να μπούμε μέσα στο κτίριο και να σώσουμε τα 12 μωρά που είχαν παγιδευτεί», δήλωσε ο Ατούλ Γκαργκ, αξιωματούχος της πυροσβεστικής.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 14 πυροσβεστικά οχήματα, επεκτάθηκε «υπερβολικά γρήγορα εξαιτίας της έκρηξης φιάλης οξυγόνου», δήλωσε ο διευθυντής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πόλης, ο Ατούλ Γκαργκ.

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι χαρακτήρισε «οδυνηρό» τον θάνατο των νεογνών και την πυρκαγιά σε μήνυμά του που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναφερόμενος επίσης σε μια «οδυνηρή» κατάσταση, ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Νέου Δελχί Άρβιντ Κεϊρίουαλ προειδοποίησε ότι «αυτός που ευθύνεται για την αμέλεια αυτή δεν θα γλιτώσει».

«Εκφράζουμε όλοι την αλληλεγγύη μας σε αυτούς που έχασαν τα αθώα παιδιά τους σε αυτό το δυστύχημα», πρόσθεσε σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA