Μενού
Mukherjee
Η Λίνα Λουτφιαβάτι, γνωστή και ως Λίνα Μουχέρτζι | Facebook
  • Α-
  • Α+

Σε διετή ποινή φυλάκισης καταδικάστηκε γυναίκα στην Ινδονησία, για παραβίαση του νόμου περί βλασφημίας, επειδή ανήρτησε στο TikTok βίντεο στο οποίο λέει μια μουσουλμανική προσευχή και στη συνέχεια τρώει χοιρινό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ινδονησία είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό παγκοσμίως και το χοιρινό κρέας θεωρείται απαγορευμένο.

Η Λίνα Λουτφιαβάτι, γνωστή και ως Λίνα Μουχέρτζι στα social media, ανήρτησε ένα βίντεο στο TikTok τον Μάρτιο στο οποίο έλεγε μια προσευχή, που μεταφράζεται ως «στο όνομα του Θεού», προτού φάει τσιπς χοιρινού. Σύμφωνα με το Reuters, το δικαστήριο στην πόλη Παλεμπάνγκ της Ινδονησίας, την καταδίκασε χθες (20/09) με την κατηγορία ότι «διέδωσε πληροφορίες με στόχο την υποκίνηση μίσους ή την ατομική/ομαδική εχθρότητα με βάση την θρησκεία». Επιπλέον, το δικαστήριο την διέταξε να πληρώσει πρόστιμο που φτάνει τα 250 εκατομμύρια ρουπίες, περίπου δηλαδή 15.000 ευρώ.

«Με λάθος τρόπο»

«Το ξέρω ότι ήταν λάθος μου, αλλά δεν περίμενα αυτή την τιμωρία», δήλωσε η Λίνα Λουτφιαβάτι στον τοπικό ειδησεογραφικό σταθμό MetroTV. Από τη μεριά του, ο Ουσμάν Χαμίντ, εκτελεστικός διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας Ινδονησίας, τόνισε ότι το άρθρο περί βλασφημίας του ινδονησιακού νόμου «χρησιμοποιείται με λάθος τρόπο ώστε να βάζει στο στόχαστρο μειονοτικές ομάδες και διαφωνούντες».

«Δεν συνάδει με τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ινδονησίας σε σχέση με τον σεβασμό και την προστασία της ελευθερίας της σκέψης, της συνείδησης και της εκδήλωσης του θρησκεύματος ή των πεποιθήσεων κάποιου, την ελευθερία της άποψης και της έκφρασης», είπε χαρακτηριστικά.

Το επίμαχο βίντεο:

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.