Είκοσι στελέχη της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) ανάμεσά τους οκτώ ομοσπονδιακοί και επτά κρατιδιακοί βουλευτές βρίσκονται στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνάντηση των «Νέων Ρεπουμπλικανών».
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γερμανία μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι τα έξοδα για το ταξίδι και τη διαμονή στην εκδήλωση της συντηρητικής νεολαίας καλύπτονται από κονδύλια της Bundestag.
Οι βουλευτές και τα υπόλοιπα στελέχη θα παραστούν στο 113ο γκαλά του New York Young Republican Club στη Νέα Υόρκη, που θεωρείται ότι βρίσκεται στη σφαίρα επιρροής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρει το ΑΜΠΕ.
AfD: «Πρώτα με Πούτιν, τώρα και με Τραμπ»
Στην εκδήλωση θα τιμηθεί και ο Μάρκους-Κορνέλ Φρονμάιερ, αναπληρωτής επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της AfD στην Bundestag και στενός συνεργάτης της αρχηγού Αλίς Βάιντελ, μέχρι πρότινος αρμόδιος για τις επαφές με τη Μόσχα.
Διαβάστε ακόμα: Γιατί φορούσε επίδεσμο για μέρες ο Ντόναλντ Τραμπ: «Από τις χειραψίες», απαντά ο Λευκός Οίκος
Η AfD από την πλευρά της δήλωσε ότι κάλυψε μόνο τα έξοδα των συνοδών των βουλευτών, ενώ τα έξοδα των βουλευτών θα καλυφθούν από την κοινοβουλευτική τους ομάδα.
Σύμφωνα με την επιστολή ενός από τους βουλευτές της Σαξονίας-'Ανχαλτ προς το κόμμα του, το ταξίδι έχει ως στόχο «την προετοιμασία για μια πιθανή ανάληψη κυβερνητικών καθηκόντων στη Σαξονία-'Ανχαλτ» και τη συζήτηση ενδεχόμενης χρηματοδότησης μη κυβερνητικών οργανώσεων με τους Ρεπουμπλικανούς.
Σύμφωνα με την BILD, το κόστος συμμετοχής στο γκαλά κυμαίνεται μεταξύ 799 έως 30.000 δολαρίων, ενώ η αντιπροσωπεία διαμένει σε πολυτελές ξενοδοχείο του Μανχάταν.
Η κοινοβουλευτική ομάδα της Αριστεράς έκανε λόγο για «κατάχρηση χρημάτων των φορολογουμένων», ενώ κατηγόρησε την AfD ότι «καλλιεργεί διεθνή δίκτυα τα οποία βλάπτουν τη δημοκρατία μας».
«Αυτό το ταξίδι δείχνει ποιος είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με δυνάμεις που θέλουν να αποδυναμώσουν την ευρωπαϊκή συνοχή», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός διευθυντής των Πρασίνων Όλαφ Μάιστερ, ενώ από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) o Ρούντιγκερ Έρμπεν είπε χαρακτηριστικά:
«Πρώτα ο Πούτιν, τώρα ο Τραμπ. Η AfD αφήνει εύκολα στην άκρη τα γερμανικά συμφέροντα όταν είναι μια ευκαιρία να κερδίσει την εύνοια των εχθρών της δημοκρατίας. Και είναι ευχαριστημένοι που ο Γερμανός φορολογούμενος πληρώνει τον λογαριασμό. Η AfD δεν έχει αρμοδιότητες εξωτερικής πολιτικής στο κρατιδικό κοινοβούλιο, επομένως δεν έχει καμία δουλειά να βρίσκεται εκεί εις βάρος των φορολογουμένων».
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.