Μενού
Google Maps
Google Maps | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μήνυση κατά της Google κατέθεσε οικογένεια στις ΗΠΑ, καθώς η εφαρμογή Maps «οδήγησε» τον πατέρα σε κατεδαφισμένη γέφυρα, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. 

Ο 47χρονος Philip Paxson εντοπίστηκε νεκρός στις 30 Σεπτεμβρίου του 2022. Ο θάνατός του επήλθε από πνιγμό, με τον άνδρα να βρίσκεται εγκλωβισμένος στο αναποδογυρισμένο φορτηγάκι του. Η δε γέφυρα θεωρείται ότι είχε καταρρεύσει σχεδόν μια δεκαετία πριν.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, η πεθερά του έγραψε στο Facebook πως ο άντρας επέστρεψε από τα γενέθλια της κόρης του όταν έχασε την ζωή του. «Ήταν μια σκοτεινή και βροχερή νύχτα και ακολουθούσε το GPS του, το οποίο τον οδήγησε σε έναν τσιμεντένιο δρόμο μέχρι μια γέφυρα που κατέληγε σε ένα ποτάμι», αναφέρει

«Θα λείψει πολύ στην οικογένεια και τους φίλους του. Ήταν ένα ατύχημα που θα μπορούσε να αποφευχθεί εντελώς. Θρηνούμε τον θάνατό του», γράφει ακόμα.

Πρόσθεσε πως ούτε η κατεστραμμένη γέφυρα, ούτε και ο δρόμος που οδηγεί σε αυτήν είχαν εμπόδια ή προειδοποιητικές πινακίδες που να ειδοποιούν τους οδηγούς για τον κίνδυνο.

Εκτός από τη Google, η αγωγή της οικογένειας Paxson κατονομάζει μια σειρά από εταιρείες διαχείρισης ιδιωτικών περιουσιών που ήταν υπεύθυνες για τη γη όπου συνέβη το δυστύχημα και για τα γύρω οικόπεδα.

Εκπρόσωπος της Google είπε: «Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας για την οικογένεια Paxson για την οικογένεια Paxson. Στόχος μας είναι να παρέχουμε ακριβείς πληροφορίες δρομολόγησης στους Χάρτες και εξετάζουμε αυτήν την αγωγή». 

Οι δικηγόροι της οικογένειας αναφέρουν ότι αρκετοί άνθρωποι προσπάθησαν να επισημάνουν στη Google την γέφυρα που είχε καταρρεύσει, στέλνοντας μάλιστα αλληλογραφία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ένας κάτοικος του Hickory που προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία πρότεινε τροποποίηση το 2020 για να πείσει την εταιρεία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Οι δικηγόροι υποστηρίζουν πως η Google δεν απάντησε ποτέ στην πρόταση.

Η σύζυγος του 47χρονου είπε: «Τα κορίτσια ρωτούν πώς και γιατί πέθανε ο μπαμπάς τους και δεν έχω λόγια που να μπορούν να καταλάβουν το γιατί. Ως ενήλικας, δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω πώς οι υπεύθυνοι για τις οδηγίες του GPS και τη γέφυρα θα μπορούσαν να είχαν ενεργήσει έτσι. Λίγο σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA