Μενού
anemostrovilos
Σκηνές Αποκάλυψης στην Αϊόβα. | AP Photo/Charlie Neibergall
  • Α-
  • Α+

Πολλούς νεκρούς και τουλάχιστον 12 τραυματίες άφησε πίσω του ο ισχυρός ανεμοστρόβιλος που έπληξε χθες (21/05) τον οικισμό Γκρίνφιλντ στην Αϊόβα των ΗΠΑ.

Η μικρή πόλη των 2.000 κατοίκων υπέστη ανυπολόγιστες καταστροφές, καθώς δεκάδες σπίτια έχουν διαλυθεί, ενώ τα συντρίμμια βρίσκονται διασκορπισμένα παντού και πολλές μεγάλες ανεμογεννήτριες ανετράπησαν.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπήρξαν πολλά θύματα από τον ανεμοστρόβιλο», δήλωσε ο εκπρόσωπος των περιφερειακών αρχών της πολιτείας της Αϊόβα, Άλεξ Ντίνκλα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, χωρίς όμως να δώσει αριθμό νεκρών, οι οποίοι θα ανακοινωθούν κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας.

iowa
AP Photo/Charlie Neibergall

Σαρωτικός ανεμοστρόβιλος

Πρόσθεσε επίσης ότι τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε κέντρα υγείας σε κοντινές πόλεις, αφού το τοπικό νοσοκομείο υπέστη σοβαρές ζημιές από την καταιγίδα.

iowa
AP Photo/Charlie Neibergall

Η κυβερνήτης της Αϊόβα Κιμ Ρέινολντς ανακοίνωσε ότι σήμερα θα επισκεφθεί το Γκρίνφιλντ και είπε ότι το κράτος θα παράσχει πόρους για να βοηθήσει τις πληγείσες περιοχές να ανακάμψουν.

iowa
AP Photo/Charlie Neibergall

Για την άμεση αποδέσμευση κονδυλίων, η κυβερνήτης της πολιτείας κήρυξε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης καταστροφής» για 15 κομητείες.

iowa
AP Photo/Hannah Fingerhut

Να σημειωθεί ότι η αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε εκδώσει χθες προειδοποιήσεις για ανεμοστρόβιλους και ισχυρές καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της Αϊόβα και αρκετών περιοχών των μεσοδυτικών πολιτειών των ΗΠΑ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA