Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς κοντά στον χώρο πανεπιστημιούπολης της Βαλτιμόρης το βράδυ της Τρίτης, ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ.
Η γενική αστυνομική διεύθυνση της Βαλτιμόρης (BPD) ανέφερε μέσω X (του πρώην Twitter) ότι επενέβη για να θέσει υπό έλεγχο την «κατάσταση» που δημιούργησε «ένοπλος που άνοιξε πυρ» και κατόπιν τόνισε πως υπάρχουν «πολλά θύματα» κοντά στο κάμπους του πανεπιστημίου Μόργκαν Στέιτ. Παρότρυνε τους πολίτες να βρουν «ασφαλές καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται» και να αποφύγουν την περιοχή.
Αργότερα, ανέφερε πως θεωρεί ότι η κρίση τερματίστηκε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Το Μόργκαν Στέιτ είναι πανεπιστήμιο όπου ιστορικά φοιτούν κυρίως Αφροαμερικανοί. Το τρέχον διάστημα, έχει περίπου 9.000 σπουδαστές.
Τα λεγόμενα mass shootings -οι επιθέσεις με τη χρήση όπλων που έχουν τέσσερα ή περισσότερα θύματα, στο ιδιόλεκτο των αμερικανικών υπηρεσιών επιβολής της τάξης- παραμένουν μάστιγα στις ΗΠΑ, χώρα η οποία μετρά περισσότερα όπλα από ό,τι κατοίκους, κυρίως λόγω της ευκολίας με την οποία μπορεί κανείς να τα αποκτά.
Ο ένας ενήλικος στους τρεις έχει στην κατοχή του τουλάχιστον ένα όπλο και περίπου ο ένας ενήλικους στους δύο ζει σε νοικοκυριό που διαθέτει τουλάχιστον ένα όπλο.
- Καύσωνας προ των πυλών: Έρχονται 40άρια και επικίνδυνο «κοκτέιλ» - Ποια θεωρείται η δύσκολη ημέρα
- «Δεν γ@μιομαστε λέω γω;» Το κομμένο ρεπορτάζ του Μάνου Τσαγκαράκη από τα '90s
- Όταν η Αθήνα έμεινε χωρίς νερό για 20 μέρες
- «Να σου ρίξει κι άλλο βιτριόλι, καλά σου έκανε» – Η Ιωάννα Παλιοσπύρου απαντά στο φρικτό μήνυμα που δέχτηκε στα social
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.