Οι Ηνωμένες Πολιτείες έβαλαν σήμερα στη μαύρη λίστα των κυρώσεων 14 ρωσικά πετρελαιοφόρα προκειμένου να συμμορφωθούν και να τηρούν το ανώτατο όριο που επέβαλε η Δύση στην τιμή του αργού πετρελαίου που πωλεί η Μόσχα, την παραμονή της συμπλήρωσης δύο χρόνων από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών στοχεύουν την εθνική ναυτιλιακή εταιρία της Ρωσίας Sovcomflot, δίνοντάς της προθεσμία 45 ημερών για να εκφορτώσει το πετρέλαιο ή άλλα φορτία από τα 14 πλοία, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου.
Οι κυρώσεις επιβάλλονται στον όμιλο Sovcomflot για παραβιάσεις του ανώτατου ορίου τιμών της Δύσης στο ρωσικό πετρέλαιο, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο.
Οι κυρώσεις θα συνεχίσουν να επιβαρύνουν τη Ρωσία, είχε δηλώσει νωρίτερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ, μετά τις εκτενείς κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ κατά της Ρωσίας.
Οι κυρώσεις που στοχεύουν περισσότερα από 500 πρόσωπα και οντότητες επιβλήθηκαν με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ως απάντηση για τον θάνατο του φυλακισμένου ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.