Μενού
Το διαμάντι που ανακάλυψε ο Ζουλιέν
Το διαμάντι που ανακάλυψε ο Ζουλιέν | arkansasstateparks.com
  • Α-
  • Α+

Ένας Γάλλος τουρίστας ανακάλυψε ένα διαμάντι 7,46 καρατίων ενώ έκανε βόλτα σε ένα δημοτικό κρατικό πάρκο του Άρκανσο των ΗΠΑ, σε μία στάση από το road trip του σε όλη τη χώρα.

Ο Ζουλιέν Νάβας, ο οποίος επισκεπτόταν από το Παρίσι, βρήκε αυτό το ανεκτίμητο «χαλίκι» στο πάρκο που ταιριαστά ονομάζεται «Crater of Diamonds», στις 11 Ιανουαρίου φέτος, όπως μεταφέρει η Daily Mail.

«Σκόνταψε» σε θησαυρό

Η ανακάλυψή του βέβαια δεν ήταν εντελώς τυχαία. Το δημοτικό πάρκο Crater of Diamonds είναι μια από τις λίγες τοποθεσίες στον κόσμο όπου οι άνθρωποι μπορούν να αναζητήσουν με ασφάλεια πραγματικά διαμάντια στην φυσική τους ηφαιστειακή κατάσταση.  

Αυτό φυσικά τράβηξε την προσοχή του Ζουλιέν, ο οποίος αρέσκεται στην αναζήτηση πετρωμάτων, πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων. Σύμφωνα με το πάρκο, αφού αγόρασε το εισιτήριό του και νοίκιασε ένα βασικό κιτ για «κυνήγι» διαμαντιών από το πάρκο, ο Νάβας κατευθύνθηκε στην περιοχή αναζήτησης και άρχισε να σκάβει. 

Ο Ζουλιέν με το διαμάντι του
Ο Ζουλιέν με το διαμάντι του | arkansasstateparks.com

«Έφτασα στο πάρκο γύρω στις εννιά και άρχισα να σκάβω. Είναι βαρετή και δύσκολη δουλειά, οπότε από το το απόγευμα έψαχνα κυρίως στην επιφάνεια του εδάφους για οτιδήποτε ξεχώριζε», λέει στο μέσο.

«Τελικά, πλησιάζοντας έναν τεράστιο βράχο κοντά στο κέντρο του πάρκου, ανακάλυψε ότι το νερό της βροχής είχε αποκαλύψει ένα διαμάντι σε χονδροειδές σφαιρικό σχήμα και βαθύ σοκολατί χρώμα. 

Το κομμάτι αποτελεί μάλιστα εξαιρετικά σπάνιο δείγμα, αφού εκτιμήθηκε στα 7,46 καράτια. «Είμαι τόσο χαρούμενος. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να πω στην αρραβωνιαστικιά μου τι βρήκα», είπε ο Νάβας, και η χαρά του είναι δικαιολογημένη, αφού τα διαμάντια 7 καρατίων μπορούν να αγγίξουν τιμές από 40.000 έως και μισό εκατομμύριο δολάρια, ανάλογα με την ποιότητά τους.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA