Μενού
Στρατιώτες των ΗΠΑ στο Ιράκ
Αμερικανοί στρατιώτες κατά τη διάρκεια επιχείρησης | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Συναγερμός έχει σημάνει στη Μέση Ανατολή, καθώς μετά την επίθεση που δέχθηκε αντιτορπιλικό των ΗΠΑ στην Υεμένη από αντάρτες των Χούθι, ρουκέτες και drone έπληξαν σήμερα (19/10) βάση με Αμερικανούς στρατιώτες στο Ιράκ.

Όπως αναφέρει το Reuters, η επίθεση έγινε στο δυτικό Ιράκ, στην αεροπορική βάση Ain al-Asad, όπου φιλοξενούνται εκτός από Αμερικανούς στρατιώτες και άλλες διεθνείς δυνάμεις. Παράλληλα, δύο πηγές ασφαλείας, έκαναν λόγο πως ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις από το στρατόπεδο.

Ο ιρακινός στρατός δήλωσε ότι έκλεισε την περιοχή γύρω από τη βάση και ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας. Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές αν οι επιθέσεις προκάλεσαν θύματα ή ζημιές. Άξιο αναφοράς είναι ότι η σημερινή επίθεση είναι η τρίτη μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες εναντίον αεροπορικών βάσεων που στεγάζουν αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ.

Υεμένη: Πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ δέχθηκε επίθεση με πυραύλους

Επίθεση με πυραύλους, οι οποιοι αναχαιτίστηκαν, δέχθηκε νωρίτερα, σήμερα (19/10) πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ, το οποίο επιχειρεί στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, στην Υεμένη, όπως μεταδίδει το CNN.

Ένας από τους αξιωματούχους δήλωσε ότι οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από τους –υποστηριζόμενους από το Ιράν– αντάρτες των Χούθι, οι οποίοι εμπλέκονται στον εμφύλιο στην Υεμένη. Περίπου 2-3 πύραυλοι αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με δεύτερο αξιωματούχο.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν είναι σαφές τι στόχευαν οι πύραυλοι και εκτιμούν πως βασικός τους στόχος ήταν τόσο το πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ όσο και κάποιος άλλος στόχος, ο οποίος ενδεχομένως να βρισκόταν στην περιοχή.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA