Μενού
Στρατιώτης των ΗΠΑ
Στρατιώτης των ΗΠΑ σε αεροπλάνο πάνω από τη Μέση Ανατολή | AP Photos / Hussein Malla
  • Α-
  • Α+

Επεκτείνονται οι φόβοι για κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ισραήλ στο προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό, με την Τεχεράνη να ανακοινώνει πως έπληξε αμερικάνικη βάση στη Συρία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το κρατικό πρακτορείο του Ιράν μετέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου (6/4) πως επλήγη η αμερικάνικη βάση στην περιοχή της Συρίας, χτύπημα που έγινε, όπως αναφέρεται στο σχετικό τηλεγράφημα, από «ρουκέτες των δυνάμεων αντίστασης».

Η αμερικάνικη βάση στη Συρία, σύμφωνα με το Ιράν, βρίσκεται δίπλα στα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην επαρχία Ντέιρ Αλ Ζορ, ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για πολλαπλές εκρήξεις στο εσωτερικό της.

Ιράν: Φόβοι για κλιμάκωση του πολέμου

Το σενάριο της κλιμάκωσης πολέμου στη Μέση Ανατολή μετά το χτύπημα του Ισραήλ στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, ολοένα και ενισχύεται την ώρα που αυξάνεται και ο αριθμός των νεκρών στους 13.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και δύο υψηλόβαθμα στελέχη των «Φρουρών της Επανάστασης» του Ιράν, με την Τεχεράνη να κατηγορεί ευθέως το Τελ Αβίβ για το πολύνεκρο χτύπημα στη Συρία.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν εικόνες από άδεια ράφια σε σούπερ μάρκετ, αφού κάποιοι Ισραηλινοί αγόρασαν μαζικά, είδη πρώτης ανάγκης, με το φόβο ενός ολοκληρωτικού πολέμου.

Απειλές κατά του Ισραήλ εκτόξευσε και ο Χασάν Νασράλα, αρχηγός της Χεζμπολάχ, ενώ αναλυτές υπογραμμίζουν πως η στήριξη της ΗΠΑ στο Τελ Αβίβ θα είναι «αδιαμφισβήτιτη παρά το ρήγμα ανάμεσά τους για τα γεγονότα στη Γάζα».

Την ίδια ώρα, ο Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, πως η αμερικανική στήριξη, από δω και στο εξής, θα εξαρτηθεί από το αν το Ισραήλ επιτρέψει, άμεσα, να περάσουν τρόφιμα στην Γάζα, για τις χιλιάδες αμάχους που δίνουν μάχη με την ασιτία. Ο ισραηλινός στρατός αρκέστηκε να ανακοινώσει, ότι θα ανοίξει, προσωρινά, ένα συνοριακό πέρασμα στη βόρεια Γάζα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA