Μενού
Φόρος τιμής στον Κασέμ Σουλεϊμανί στο Ιράκ
Φόρος τιμής στον Κασέμ Σουλεϊμανί | AP Photos / Hadi Mizban
  • Α-
  • Α+

Στους 73 ανέρχεται –μέχρι στιγμής– ο απολογισμός των νεκρών από τη διπλή έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα (03/01) στο Ιράν, κατά τη διάρκεια τελετής για την τέταρτη επέτειο δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί, ανώτατου στρατηγού της χώρας.

Από τη διπλή έκρηξη στο Ιράν, σύμφωνα με το BBC, έχουν τραυματιστεί 171 άνθρωποι ενώ η επίθεση σημειώθηκε στο Τζαμί Σαχέμπ αλ Ζαμάν, στην πόλη Κερμάν, με τις Αρχές της χώρας να κάνουν λόγο για τρομοκρατική ενέργεια.

Η ιρανική κρατική τηλεόραση έκανε λόγο για μια πρώτη και στη συνέχεια για μια δεύτερη έκρηξη στη διάρκεια της τελετής στο κοιμητήριο όπου έχει ταφεί ο Σουλεϊμανί στη νοτιοανατολική πόλη Κερμάν.

«Οι εκρήξεις προκλήθηκαν από τρομοκρατικές επιθέσεις» δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στην επαρχία Κερμάν του Ιράν, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ. Ο Μπαμπάκ Γεκταπαράστ, εκπρόσωπος των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης του Ιράν, συμπλήρωσε αργότερα πως 73 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 170 τραυματίστηκαν.

Σε βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, φαίνονται αρκετά ασθενοφόρα να σπεύδουν στο σημείο των εκρήξεων και να παραλαμβάνουν νεκρούς και τραυματίες από τις εκρήξκεις.

Παρόλο που δεν έχει διευκρινιστεί η αιτία των εκρήξεων στο Ιράν, οι Αρχές συγκλίνουν στην τρομοκρατική ενέργεια, κάνοντας λόγο ότι την επίθεση ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας βομβιστές αυτοκτονίας.

Ιράν: Το χρονικό των εκρήξεων

Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Nournews ανέφερε πως «φιάλες αερίου εξερράγησαν στον δρόμο που οδηγεί στο κοιμητήριο». Τοπικός αξιωματούχος δήλωσε, σύμφωνα με ιρανικά κρατικά ΜΜΕ, πως «δεν είναι ακόμη σαφές αν οι εκρήξεις προκλήθηκαν από φιάλες αερίου ή από τρομοκρατική επίθεση».

Το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ανέφερε ότι μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων έχει φθάσει στον τόπο του συμβάντος. «Οι ομάδες ταχείας επέμβασης απομακρύνουν τους τραυματίες... Αλλά υπάρχουν κύματα πλήθους που μπλοκάρουν τους δρόμους», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο Reza Fallah, επικεφαλής της Ερυθράς Ημισελήνου της επαρχίας Kerman.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA