Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το νησί Λανζαρότε, μετά τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που σάρωσαν το Σάββατο (12/4) τα Κανάρια νησιά.
Όπως επισημαίνει το Mega, σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές, μέσα σε δύο ώρες έριξε όσο νερό ρίχνει υπό φυσιολογικές συνθήκες σε ένα μήνα.
Πλάνα στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν τους δρόμους που πλημμύρισαν και τα οχήματα που εγκλωβίστηκαν στους δρόμους.
Σύμφωνα με το BBC, η κυβέρνηση του Λανζαρότε κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού 6 εκατοστά βροχής έπεσαν στον δημοφιλή προορισμό διακοπών μέσα σε μόλις δύο ώρες.
Παρόλη την καταστροφή δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί από τις ισπανικές αρχές.
Ο επικεφαλής των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης του Λανζαρότε δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ορισμένα σπίτια είχαν βυθιστεί, με τα νερά να αφήνουν πίσω τους «μεγάλη ποσότητα λάσπης».
- Τέλος εποχής: Τελευταία ημέρα για το Notos στην Αιόλου και Σταδίου - Γιατί μπαίνει «λουκέτο»
- «Αρπάχτηκαν» Παπακωστοπούλου - Κυρανάκης για τα τρένα: «Τα παιδιά μας είναι ασφαλή;» - «Άκουσα να λέτε χοντράδες»
- Δίδυμοι Πύργοι: Καρκίνος, ο αργός θάνατος που σκοτώνει τους επιζώντες της επίθεσης
- Το βίντεο της ντροπής: Την κούρεψαν γουλί σε μπαρ της Ταϊλάνδης για έναν απλήρωτο λογαριασμό
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.