Μενού
Πέδρο Σάντσεθ
Πέδρο Σάντσεθ | EPA/JUAN CARLOS HIDALGO/ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Ο Πέδρο Σάντσεθ έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης του ισπανικού Κοινοβουλίου και αναλάμβανει πρωθυπουρός της χώρας, για μία δεύτερη θητεία.

Μετά την περίοδο έντονης αβεβαιότητας, ύστερα από τις εκλογές που δεν ανέξειξαν ξεκάθαρο νικητή, η Ισπανία αλλάζει σελίδα.

Ο Πέδρο Σάντσεθ έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από 179 βουλευτές, ενώ 171 τέθηκαν κατά. 

Ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος εξασφάλισε την ψήφο 179 βουλευτών χάρη στην κρίσιμης σημασίας υποστήριξη των επτά βουλευτών του καταλανικού αυτονομιστικού κόμματος Junts per Catalunya, του Κάρλες Πουτσντεμόν, με αντάλλαγμα την χορήγηση αμνηστίας στους πρωταγωνιστές της απόπειρας απόσχισης της Καταλωνίας το 2017, μέτρο που έχει διχάσει την Ισπανία.

Το πρώτο μήνυμα του Πέδρο Σάντσεθ

Στο πρώτο του μήνυμα, ο Ισπανός πρωθυπουργός απευθύνθηκε σε όλες τις ομάδες το Κοινοβουλίου που τον στήριξαν για να φτιάξει μία κυβέρνηση συνασπισμού. 

Σημείωσε πως οι 179 βουλευτές που τον ψήφισαν «και οι οποίοι εκπροσωπούν περισσότερους από 12,6 εκατομμύρια πολίτες», αποφάσισαν « να προχωρήσουν μπροστά και όχι πίσω». 

Έκλεισε το μήνυμά του στο Twitter/Χ με ένα «ευχαριστώ». 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA