Μενού
Διαμαρτυρία για τους ομήρους στο Ισραήλ
Διαμαρτυρία για τους ομήρους, που κρατάει η Χαμάς, στο Ισραήλ | Leo Correa / Associated Press
  • Α-
  • Α+

Σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν σήμερα (20/11) στη Βουλή του Ισραήλ (σ.σ. την Κνέσετ) όταν ακροδεξιοί βουλευτές επιτέθηκαν σε συγγενείς ομήρων, που κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα.

Αφορμή της επίθεσης ήταν την πρόταση των δεύτερων να μην επιδιώκουν οι πρώτοι τη θανατική ποινή για τους μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης, οι οποίοι συλλαμβάνονται.

Οι συγγενείς των ομήρων, προσπαθώντας να στηρίξουν το επιχείρημά τους, ισχυρίστηκαν πως μία ανάλογη απόφαση θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τους ανθρώπους τους. «Οι οικογένειες των 240 ομήρων που βρίσκονται στη Γάζα δεν έχουν μονοπώλιο στον πόνο» ισχυρίστηκε ένας εκ των ακροδεξιών βουλευτών στο Ισραήλ, πυροδοτώντας έντονες αντιδράσεις.

Ο λόγος για τον βουλευτή Άλμογκ Κοέν του κόμματος «Otzma Yehudit», ο οποίος σύμφωνα με τη Jerusalem Post, επιτέθηκε σε συγγενή ομήρων αφού του είπε πως «η πρότασή του για τη θανατική ποινή είναι γιατί μισεί τους Άραβες. Έχεις σκοτώσει αρκετούς ήδη».

«Σταμάτα να μιλάς για τους Άραβες και πώς θα τους σκοτώσεις, άρχισε να συζητάς για το πώς θα σώσεις τους Εβραίους» φέρεται να ισχυρίστηκε ο πατέρας ενός εκ των ομήρων, που κρατείται στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ.

Ο Κοέν, όπως αναφέρουν τα ισραηλινά ΜΜΕ, απάντησε πως «τι είναι αυτή η δήλωση; Δεν έχετε κανένα μονοπώλιο στον πόνο. Αν θέλετε να μιλήσετε, μιλήστε». Ο ακροδεξιός βουλευτής, λίγο μετά, αποχώρησε από τον χώρο της συνεδρίασης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA