Μενού
Γάζα
Πολίτες της Γάζας στα συντρίμμια πόλης | Hatem Ali - ASSOCIATED PRESS
  • Α-
  • Α+

Φόβοι πως το σημερινό βράδυ θα είναι ένα από τα πιο δύσκολα στη Λωρίδα της Γάζας, με το Ισραήλ το απόγευμα του Σαββάτου (28/10) να πετάει προειδοποιητικά φυλλάδια –μέσω αεροσκαφών– στους πολίτες της πόλης, ζητώντας τους να την εκκενώσουν καθώς «όλη η περιοχή είναι πεδίο μάχης».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τα προειδοποιητικά φυλλάδια από πλευράς Ισραήλ ρίχτηκαν πριν από λίγο και προειδοποιούσαν τους κατοίκους στη Γάζα να φύγουν άμεσα. Πρόσθεσαν, επίσης, πως ούτε τα «καταφύγια είναι ασφαλή».

«Προς τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας: Η πόλη της Γάζας έχει γίνει πεδίο μάχης. Τα καταφύγια στη βόρεια Γάζα και στην επαρχία της Γάζας δεν είναι ασφαλή» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Στρατιώτες του Ισράηλ στη Γάζα
Επιχείρηση του ισραηλινού στρατού σε τούνελ της Χαμάς | Tsafrir Abayov - ASSOCIATED PRESS

Ισραήλ: Προειδοποίηση στη διπλωματική αποστολή της Τουρκίας

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ διέταξε τη διπλωματική του αποστολή στην Τουρκία να φύγει από τη χώρα, καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για την ακεραιότητά τους.

«Η κίνηση γίνεται για να επαναξιολογήσουμε τις σχέσεις μας με την Τουρκία» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών, Έλι Κοέν.

Για «νέα φάση» στον πόλεμο κάνει λόγο το Ισραήλ, το οποίο από χθες διευρύνει τις επιχειρήσεις του μέσα στο έδαφος της Λωρίδας της Γάζας από ξηράς, αέρος και θαλάσσης. Άξιο αναφοράς είναι ότι αρνείται να αποκαλέσει ακόμα ως μεγάλη χερσαία επιχείρηση τις τελευταίες επιδρομές.

Παράλληλα, ισχυρίζεται πως επλήγησαν ήδη δεκάδες υπόγειοι στόχοι, σήραγγες επικοινωνίας, οπλοστάσια και στρατηγεία της Χαμάς. Από την πλευρά της η Χαμάς λέει πως απέτυχε η χτεσινή επιχείρηση, ενώ μέσα από το Telegram πριν λίγο η Χαμάς ανέφερε πως επιτέθηκε σε ισραηλινά οχήματα.

Ισραήλ: Έτοιμο για τη χερσαία εισβολή

Ο αρχηγός των Αμυντικών Δυνάμεων του Ισράηλ (IDF), Χέρζι Χαλέβι, σε νεότερη δήλωσή του προανήγγειλε τη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα, για την οποία είπε πως «προκειμένου να εξουδετερώσουμε τους στόχους μας στον πόλεμο της Χαμάς, χρειάζεται η χερσαία επιχείρηση».

Σε δήλωση, που εξέδωσε το IDF πρόσθεσε πως «οι καλύτεροι στρατιώτες της χώρας επιχειρούν τις τελευταίες ώρες στη Λωρίδα της Γάζας. Προκειμένου να εκθέσουμε και να καταστρέψουμε τον εχθρό, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να μπούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Αυτές οι πράξεις, στην ουσία, θα βοηθήσουν στους στόχους μας για τον πόλεμο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA