Μενού
gaza.jpg
Στιγμιότυπο από την καθημερινότητα στην πολύπαθη Λωρίδα της Γάζας. | AP Photo/Fatima Shbair
  • Α-
  • Α+

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε αργά τη νύχτα της Πέμπτης πως η νέα πρόταση εκεχειρίας στη μαρτυρική Λωρίδα της Γάζας που παρουσίασε η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς στους διαμεσολαβητές την Πέμπτη συνεχίζει να βασίζεται σε «μη ρεαλιστικά αιτήματα». Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα γίνει ενημέρωση για το θέμα στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο και στο διευρυμένο υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας σήμερα Παρασκευή.

Νωρίτερα, Χαμάς παρουσίασε στους διαμεσολαβητές μια ολοκληρωμένη θεώρηση για μια συμφωνία εκεχειρίας που βασίζεται στον τερματισμό της ισραηλινής «επιθετικότητας» εναντίον των Παλαιστινίων στη Γάζα, στην παροχή αρωγής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στην επιστροφή των εκτοπισμένων κατοίκων της Γάζας στα σπίτια τους και στην αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων.

Η θεώρηση αυτή περιλαμβάνει επίσης τη θέση της οργάνωσης για τη συμφωνία ανταλλαγής Παλαιστινίων φυλακισμένων και ομήρων, προσθέτει η Χαμάς σε ανακοίνωση χωρίς να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA