Μενού
Όχημα του Ισραήλ
Στρατιωτικό όχημα του Ισραήλ περνάει από τα σύνορα με τη Γάζα | AP Photos / Ohad Zwigenberg
  • Α-
  • Α+

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων του πολεμικού συμβουλίου του Ισραήλ σχετικά με την απάντηση στο Ιράν, βρίσκεται ο κόσμος την ώρα που εντείνεται η αγωνία για ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή μετά τις ενέργειες της Τεχεράνης το προηγούμενο Σάββατο (13/4).

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η στάση του πολεμικού συμβουλίου του Ισραήλ είναι αρνητική στην «ανάφλεξη της σύγκρουσης με το Ιράν», αλλά κρίνεται απαραίτητη η απάντηση στην Τεχεράνη.

Συγκεκριμένα, το πολεμικό συμβούλιο, που συγκλήθηκε υπό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, κάνει λόγο πως «πρέπει να υπάρξει απάντηση στο Ιράν, αλλά οι επιλογές που εξετάστηκαν είχαν έναν συγκεκριμένο στόχο. Να μην δημιουργηθεί περαιτέρω ανάφλεξη και να μην μπλοκαριστεί άμεσα από τις ΗΠΑ».

Η πιθανή απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν - Η επιχείρηση «Ολυμπιακοί Αγώνες»

Σύμφωνα με τον καθηγητή πυρηνικής φυσικής και στρατιωτικών επιστημών, Θεόδωρο Λιόλιο, ο οποίος μίλησε στο Mega, ένας από τους τρόπους, που μπορεί να χτυπήσει το Ισραήλ το Ιράν, είναι με την επιχείρηση «Ολυμπιακοί Αγώνες»απόρρητο πρόγραμμα της Μοσάντ καταστροφής των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν με κυβερνοεπιθέσεις.

Πρόκειται για ένα απόρρητο πρόγραμμα, το οποίο εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια το Τελ Αβίβ σε βάρος της Τεχεράνης, και είναι γνωστός ως ιός «Stuxnet». Έχει προκαλέσει, όπως αναφέρεται, καταστροφή των φυγοκεντριστών των πυρηνικών εργοστασίων του Ιράν.

Όπως είπε ο κ. Λιόλιος, οι πιθανές περιοχές του Ιράν, που μπορεί να μπουν στο επίκεντρο των επιθέσεων του Ισραήλ, είναι οι λεγόμενες «πυρηνικές» όπου φιλοξενούνταν οι μονάδες παραγωγής πυρηνικής ενέργειας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA