Ισραηλινά ΜΜΕ, επικαλούμενα ανώτερους αξιωματούχους στο πρωθυπουργικό γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου μεταδίδουν πως το Ισραήλ έχει πάρει την απόφαση να καταλάβει τη Λωρίδα της Γάζας προκειμένου να λήξει τον πόλεμο με τη Χαμάς και να απελευθερώσει τους ομήρους.
Σύμφωνα με τους ανώτερους αξιωματούχους του Νετανιάχου, «η Χαμάς δεν θα απελευθερώσει άλλους ομήρους χωρίς πλήρη παράδοση, ενώ ούτε εμείς δεν θα παραδοθούμε. Αν δεν δράσουμε τώρα, οι όμηροι θα πεθάνουν από την πείνα και η Γάζα θα παραμείνει υπό τον έλεγχο της οργάνωσης».
Όπως επισημαίνουν σχετικά οι ίδιες πληροφορίες, οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ θα επιχειρήσουν, μεταξύ άλλων, σε περιοχές στις οποίες το Ισραήλ έχει αποφύγει να επιχειρήσει τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένων των κεντρικών στρατοπέδων.
Ισραήλ: Εικόνες αποκάλυψης από την ισοπεδωμένη Γάζα
Σπάνια εναέρια λήψη αποκαλύπτει το μέγεθος της καταστροφής στη Γάζα, όπου ερείπια, καταστροφή και θάνατος έχουν γίνει «συνώνυμα» του πολέμου ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς, με τον αριθμό των θυμάτων από την παλαιστινιακή πλευρά να είναι δεκάδες χιλιάδες.
Την εναέρια λήψη με τα ισοπεδωμένα, στην κυριολεξία, κτίρια στη Γάζα «τράβηξε» το Σάββατο ένα γαλλικό μέσο ενημέρωσης, ενώ αναδημοσιεύτηκε από το βρετανικό Sky News με αποτέλεσμα να κάνει γρήγορα τον γύρο του κόσμου.
Το αεροσκάφος M6 ακολούθησε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Γαλλίας, αναχωρώντας από την Ιορδανία προκειμένου να παραδώσουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, «τραβώντας» τις συγκλονιστικές εικόνες του πολέμου, που όπως φαίνεται δεν λέει να τελειώσει.
Δορυφορικές εικόνες από τον Ιούλιο του 2023, πριν τη σφαγή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, δείχνουν το πριν και μετά στη Γάζα, όπου η ζωή ήταν αρκετά διαφορετική πριν αρχίσουν οι Ισραηλινοί βομβαρδισμοί για την απελευθέρωση των ομήρων.
Μετά από 22 μήνες, τον Αύγουστο του 2025, η Γάζα είναι κατεστραμμένη, οι κάτοικοί της μένουν σε σκηνές και προσφυγικά καμπ, την ώρα που ακούν συνεχώς ισραηλινούς βομβαρδισμούς και η ανθρωπιστική καταστροφή έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Με πληροφορίες από N12
- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.