Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, και ο στενός του κύκλος εξετάζουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών υπό το πρίσμα της επίθεσης του Ισραήλ κατά του Ιράν, η οποία κέρδισε ευρεία υποστήριξη από το κοινό και θεωρήθηκε σε γενικές γραμμές επιτυχής, σύμφωνα με δημοσίευμα ισραηλινών ΜΜΕ.
Όπως αναφέρει συγκεκριμένα το Κανάλι 12, συνεργάτες του Νετανιάχου τον ενθαρρύνουν να επωφεληθεί από τη στρατιωτική εκστρατεία και τα επαυξημένα ποσοστά της δημοτικότητας του Ισραηλινού πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Νετανιάχου θα κατέβει στις εκλογές με την υπόσχεση ότι θα εξομαλύνει τις σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία και θα αποτρέψει την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους.
Νετανιάχου: Το φιάσκο με την 7η Οκτωβρίου
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η δημοτικότητα του Νετανιάχου έπεσε ραγδαία μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023, κατά τη διάρκεια της οποίας δολοφονήθηκαν και απήχθησαν χιλιάδες Ισραηλινοί πολίτες.
Οι δημοσκοπήσεις, όμως, είναι αμείλικτες, καθώς «δείχνουν» ότι ο Νετανιάχου θα υπολείπεται κατά πολύ των εδρών που απαιτούνται για να σχηματίσει νομοθετική πλειοψηφία, εάν διεξαχθούν εκλογές.
Αν και η εθνική ψηφοφορία είναι προς το παρόν υποχρεωτική να διεξαχθεί μόνο τον Οκτώβριο του 2026, δεν είναι απίθανο η κυβέρνηση να πέσει πριν από αυτό, καθώς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αντιμετωπίζει διάφορες πιθανές κρίσεις συνασπισμού.
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
- Πότε είχαμε την τελευταία επιστράτευση στην Ελλάδα - Ποιοι καλούνται αν γίνει
- Δημοσκόπηση Interview: Σταθερή η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ κι άλλη πτώση για ΣΥΡΙΖΑ
- Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: Πώς αντέδρασε σε ερώτηση για την Ευγενία Σαμαρά - «Μην είστε πονηρός»
- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.