Μενού
israil stratos
Ισραηλινός στρατός σε επιχείρηση | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένα από τα άρματα μάχης του ισραηλινού στρατού έπληξε «κατά λάθος» αιγυπτιακή θέση, πιθανότατα φυλάκιο, κοντά στα σύνορα μεταξύ των δυο χωρών.

«Πριν από λίγο, ένα άρμα μάχης του ισραηλινού στρατού χτύπησε κατά λάθος αιγυπτιακή θέση κοντά στα σύνορα στον τομέα Κερέμ Σαλόμ», ανακοίνωσαν επίσημα οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.

«Το περιστατικό ερευνάται και οι λεπτομέρειες είναι υπό εξέταση. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις εκφράζουν λύπη σε σχέση με το περιστατικό», αναφέρει ανακοίνωση, χωρίς να γίνονται γνωστά περισσότερα στοιχεία.

Η ανάρτηση του ισραηλινού στρατού

Υπενθυμίζεται ότι ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, προσκάλεσε ηγέτες της ευρύτερης περιοχής στο Κάιρο, με στόχο να έρθουν σε μία συμφωνία, αναφορικά με έναν οδικό χάρτη για τον τερματισμό της ανθρωπιστικής κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και για την αναζωογόνηση της πορείας ειρήνευσης μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

Η θέση της Αιγύπτου

Η Αίγυπτος είναι η πρώτη αραβική χώρα που σύναψε διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ. Το Κάιρο έχει μεσολαβήσει μεταξύ του Τελ Αβίβ και των Παλαιστινίων στη διάρκεια προηγούμενων συγκρούσεων στη Γάζα και τώρα ασκεί πιέσεις προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση.

Επίσης, πρόσφατα, ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι δήλωσε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ότι η απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση της Χαμάς ξεπέρασε την αυτοάμυνα και ισοδυναμεί με συλλογική τιμωρία.

Την ίδια ώρα, η Αίγυπτος ετοιμάζεται να υποδεχθεί χιλιάδες Παλαιστίνιους πρόσφυγες, ενώ την ίδια ώρα είναι σε κατάσταση συναγερμού για να μην εισχωρήσουν στη χώρα εξτρεμιστές της Χαμάς. Σε γενικές γραμμές, το Κάιρο προσπαθεί να κρατήσει ουδέτερη στάση, προωθεί σενάρια για έστω και ολιγόωρη εκεχειρία και δεν δείχνει καμία διάθεση να εμπλακεί στρατιωτικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA