Μενού
gaza
Στρατιωτικό ελικόπτερο πάνω από τη Λωρίδα της Γάζας | AP Photo/Leo Correa
  • Α-
  • Α+

Οι Ισραηλινοί δηλώνουν ότι ο πόλεμος με την Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας θα συνεχισθεί καθ' όλη την διάρκεια του 2024. Την συγκεκριμένη δήλωσε έκανε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ο στρατός πρέπει να κάνει εκ των προτέρων σχεδιασμό διότι θα μας ζητηθούν αποστολές και επιπλέον μάχες καθ' όλη την διάρκεια του έτους αυτού», ανακοίνωσε στον Τύπο ο Ντάνιελ Χαγκάρι.

Επέμεινε ειδικά στο γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες Iσραηλινοί έφεδροι θα χρειασθούν για την συνέχιση των μαχών και ότι ορισμένοι από αυτούς θα πρέπει να κάνουν παύση για να προετοιμασθούν για «παρατεταμένες εχθροπραξίες».

«Ορισμένοι από τους εφέδρους θα επιστρέψουν στις οικογένειες και τις εργασίες τους ήδη από αυτήν την εβδομάδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι.

«Αυτό θα είναι σημαντική ανακούφιση για την οικονομία και θα τους επιτρέψει να ανακτήσουν δυνάμεις εν όψει των δραστηριοτήτων τον επόμενο χρόνο. Ο πόλεμος συνεχίζεται και θα τους χρειαστούμε», πρόσθεσε.

Ο στρατός σχεδιάζει την ανάπτυξη των δυνάμεών του τους επόμενους μήνες, πρόσθεσε.

Πλησιάζουν τους 22 χιλιάδες οι νεκροί

Οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 21.978 ανθρώπους από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Το τελευταίο 24ωρο, 156 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 246 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο .

Από την αρχή του πολέμου οι τραυματίες ανέρχονται σε 57.697.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA