Μενού
Αστυνομία στη Γαλλά
Περιπολία της γαλλικής αστυνομίας στον Πύργο του Άιφελ | AP Photos / Thibault Camus
  • Α-
  • Α+

Στα χέρια των γαλλικών Αρχών βρίσκεται και πάλι ο Marco Raduano, Ιταλός αρχηγός μαφίας και ένας από τους πιο διαβόητους κακοποιούς της Europol, καθώς είχε καταφέρει πέρσι να αποδράσει από φυλακή υψιστής ασφαλείας στην Ιταλία χρησιμοποιώντας σεντόνια.

Ο Marco Raduano, σύμφωνα με τον Guardian, έχει χαρακτηριστεί ως «επικίνδυνος» στην ομώνυμη λίστα των καταζητουμένων της Europol και συνελήφθη, σύμφωνα με τις γαλλικές και ιταλικές Αρχές, στη Μπάστια, στην Κορσική.

Όπως ειπώθηκε, ο 40χρονος είχε καταφέρει πέρσι, τον Φεβρουάριο, να δραπετεύσει από την πτέρυγα υψηλής ασφαλείας του Νουόρο, στη Σαρδηνία, χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή μέθοδο των δεμένων σεντονιών για να σκαρφαλώσει τους τοίχους.

Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Matteo Piantedosi, δήλωσε ότι ο συνεργός του Raduano, Gianluigi Troiano, συνελήφθη κοντά στη Γρανάδα, γεγονός που, σύμφωνα με τον ίδιο, «σηματοδότησε ένα σημαντικό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα».

Ποιος είναι ο Ιταλός αρχηγός μαφίας

Ο Raduano είναι ο επικεφαλής της φατρίας Gargano, κομμάτι της «πέμπτης μαφίας», ενός σχετικά άγνωστου εγκληματικού συνδικάτου με έδρα τη Φότζια, μια νότια επαρχία της Ιταλίας.

Κανονικά, εξέτιε ποινή φυλάκισης 24 ετών για διάφορα εγκλήματα, μεταξύ των οποίων συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη κατοχή όπλων.

Η Europol δήλωσε ότι ήταν το κορυφαίο στέλεχος της ομάδας και ένας αδίστακτος δολοφόνος, υπεύθυνος για τη διενέργεια δολοφονιών, τη διακίνηση ναρκωτικών και τον εκβιασμό.

Μαζί με την Κόζα Νόστρα στη Σικελία, τη Γκραγκέτα στην Καλαβρία, την Καμόρα στη Νάπολη και την Sacra Corona Unita, οι ερευνητές έχουν τα τελευταία χρόνια αναγνωρίσει την εγκληματική οργάνωση με έδρα την Απουλία, η οποία λειτουργούσε σε μεγάλο βαθμό κάτω από το ραντάρ, ως «πέμπτη μαφία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA