Στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού κρατήθηκε για 12 ημέρες από την αμερικανική Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων, τη λεγόμενη «ICE», η ηθοποιός από τον Καναδά και επιχειρηματίας, Jasmine Mooney.
Η ηθοποιός από τον Καναδά κρατήθηκε από τις Αρχές των ΗΠΑ στις αρχές του μήνα, ενώ είχε παίξει μεταξύ άλλων στις κωμικές ταινίες American Pie.
Η Jasmine Mooney δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «εξακολουθεί να επεξεργάζεται τα πάντα» αφού επέστρεψε στον Καναδά, αναφέρει σχετικά το people.com για την ηθοποιό του American Pie.
Σε ποια ταινία του American Pie έπαιξε η ηθοποιός
Η Mooney, η οποία εμφανίστηκε στην ταινία του 2009 American Pie Presents: The Book of Love και τώρα είναι συνιδρυτής του Holy! Water στο Λος Άντζελες, μίλησε με το CTV News και άλλα πρακτορεία στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Βανκούβερ το Σάββατο 15 Μαρτίου.
«Έχω καιρό να κοιμηθώ και καιρό να φάω κανονικό φαγητό, οπότε απλά κάνω τις κινήσεις μου» δήλωσε η Mooney.
Η πρώην ηθοποιός περιέγραψε προηγουμένως λεπτομερώς πώς επισκέφθηκε το σπίτι της στο Βανκούβερ τον Νοέμβριο πριν ανακαλύψει ότι η τριετής βίζα εργασίας της είχε ανακληθεί. Σχεδίαζε να ταξιδέψει πίσω στο San Ysidro της Καλιφόρνιας -όπου είχε λάβει βίζα στο παρελθόν- με νέα χαρτιά εργασίας για να την ανανεώσει ώστε να μπορέσει να παραμείνει στις ΗΠΑ.
Όταν έφτασε και προσπάθησε να εισέλθει στις ΗΠΑ από τα σύνορα με το Μεξικό στις 3 Μαρτίου, απορρίφθηκε - αλλά αντί να την απορρίψουν, είπε ότι συνελήφθη από το ICE και κρατήθηκε για πολλές νύχτες σε διάφορες εγκαταστάσεις στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ, περιγράφοντας τις συνθήκες ως «απάνθρωπες» και νιώθοντας σαν ένα «βαθιά ενοχλητικό ψυχολογικό πείραμα».
Τώρα, η Mooney είναι πίσω στο σπίτι της, αφού μεταφέρθηκε στο Σαν Ντιέγκο από την Αριζόνα και στη συνέχεια πίσω στο Βανκούβερ, καθώς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν είχε μιλήσει με «κανέναν» εδώ και 12 ημέρες.
«Κανείς δεν μου είπε τίποτα. Ούτε μία φορά» δήλωσε η Mooney. «Ακόμα δεν ξέρω καν πώς βρίσκομαι στο σπίτι».
«Οι φίλοι μου, η οικογένειά μου και τα μέσα ενημέρωσης είναι ο λόγος, νομίζω, που βρίσκομαι στο σπίτι» πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.