Μενού
Χειρουργείο
Χειρουργείο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Χρειάστηκαν μερικοί μήνες, αλλά αυτός άνδρας από τη Φλόριντα των ΗΠΑ ανακάλυψε τελικά τι τον βασάνιζε. Γιατροί σε νοσοκομείο του Τζάκσονβιλ εντόπισαν και αφαίρεσαν 150 ζωντανές προνύμφες εντόμων από τη μύτη και τα ιγμόρειά του, όταν είδαν κάτι να κουνιέται στις κοιλότητες του καρκινοπαθή κατά τη διάρκεια εξέτασης.

Ο άγνωστος άνδρας ένιωθε «παράξενα» από τον Οκτώβριο του 2023, αλλά μόλις το πρόσωπο και τα χείλη του πρήστηκαν στις 9 Φεβρουαρίου, αναζήτησε βοήθεια στο Νοσοκομείο HCA Florida Memorial, όπως πληροφορεί η NY Post.

«Άρχισα να έχω αιμορραγία από τη μύτη, ακατάσχετη αιμορραγία», είπε ο άνδρας σε τοπικό μέσο. «Δεν μπορούσα να σηκωθώ ούτε να πάω στην τουαλέτα χωρίς να αρχίσει να αιμορραγεί η μύτη μου», πρόσθεσε. Τα πράγματα όμως θα έπαιρναν πιο άσχημη τροπή μετά την επίσκεψη στο νοσοκομείο

(Προσοχή: Ακολουθούν αποκρουστικές εικόνες)

Ζωντανά παράσιτα

Ο άνδρας θυμάται τον γιατρό να του λέει «βλέπω κάτι να κινείται». Ο θεράπων ιατρός Ντέιβιντ Κάρλσον είπε στο μέσο ότι εξετάζοντας τη μύτη του άνδρα με μια κάμερα, ανακάλυψε δεκάδες ζωύφια που τρέφονταν στο εσωτερικό της, αποβάλλοντας εκκρίσεις και περιττώματα, κάτι που προκάλεσε τη φλεγμονή του άνδρα.

«Όσον αφορά το μέγεθος, υπήρχαν διάφορα, αλλά τα μεγαλύτερα ήταν τόσο μεγάλα όσο το μικρό μου δάχτυλο», είπε ο γιατρός για τα αηδιαστικά παράσιτα. Η ομάδα του προσπάθησε να αφαιρέσει τα παράσιτα με αναρροφητήρα, αλλά όταν αυτός βούλωσε, χρησιμοποίησε διαφορετικά όργανα για να τα ξεριζώσει. Και αυτοί οι μικροί εισβολείς δεν ήθελαν να φύγουν με τίποτα, σημείωσε.

Ο ασθενής πιστεύει ότι κόλλησε τα παράσιτα επειδή είχε προ μηνών καθαρίσει νεκρά ψάρια χωρίς προφυλάξεις. «Ξέρω ότι πρέπει να αλλάξω τον τρόπο ζωής μου όσο χειρίζομαι τα ψάρια. Πριν, ξέπλενα τα χέρια μου στο ποτάμι, τώρα θα χρησιμοποιώ καθαριστικό για να κάνω καλύτερη δουλειά και δεν θα βάζω τα χέρια στο πρόσωπό μου».

Ο ασθενής από τη Φλόριντα είχε αφαιρέσει έναν καρκινικό όγκο από τη μύτη του πριν από 30 χρόνια. Αυτό σήμαινε ότι είχε ανοιχτούς χώρους στη ρινική του κοιλότητα και εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Του χορηγήθηκε ειδικός αντιπαρασιτικός ορός για τη μύτη του, και τώρα αναμένεται να κάνει πλήρη ανάρρωση. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA