Μενού
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Κοινές συνομιλίες του Ερντογάν με τον Βίκτορ Όρμπαν | AP Photos / Denes Erdos
  • Α-
  • Α+

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα και εξέφρασε τα συλλυπητήρια της τουρκικής κυβέρνησης στη Ρωσία.

Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑKP) στην Άγκυρα, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Εκ μέρους της χώρας και του έθνους μου, εκφράζω τα συλλυπητήριά μας στη ρωσική κυβέρνηση για την τρομοκρατική επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα χθες. Καταδικάζουμε σθεναρά αυτή την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση που στόχευσε αθώους πολίτες.

Η τρομοκρατία είναι απαράδεκτη από όπου κι αν προέρχεται, όποιος κι αν είναι ο δράστης. Ως χώρα που γνωρίζει πολύ καλά το αιματηρό και προδοτικό πρόσωπο της τρομοκρατίας, μοιραζόμαστε τον πόνο του ρωσικού λαού ως έθνος, ως κράτος. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας, του κοινού εχθρού της ανθρωπότητας».

Ξένοι υπήκοοι οι τέσσερις ένοπλοι

Στο μεταξύ, οι τέσσερις ένοπλοι που φέρεται να άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια της πολύνεκρης επίθεσης σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα είναι όλοι τους υπήκοοι ξένων χωρών, όπως έγινε σήμερα γνωστό από το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα πως συνέλαβε και τους τέσσερις ενόπλους, σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες ότι διέπραξαν το μακελειό και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υποσχέθηκε να εντοπίσει και να τιμωρήσει όσους βρίσκονται πίσω από την επίθεση.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA