Μενού
Κατάρρευση τούνελ στην Ινδία
Επιχείρηση απεγκλωβισμού 41 εργάτων σε τούνελ της Ινδίας | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Ξεκινούν σήμερα, Τρίτη (28/11) μετά από 16 ημέρες οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού των 41 εργατών στην Ινδία, οι οποίοι είχαν παγιδευτεί όταν κατέρρευσε κομμάτι από σήραγγα.

Όπως αναφέρει το Al Jazeera, οι Αρχές στην Ινδία έχουν στείλει στο σημείο του εργατικού ατυχήματος μονάδες ασθενοφόρων, προκειμένου να διαπιστώσουν πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν, για να σώσουν τους παγιδευμένους εργάτες.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο πως τα σωστικά συνεργεία έχουν σκάψει περισσότερα από 55 μέτρα μέσα στο τούνελ, αφήνοντάς τους κατ' εκτίμηση λίγα μέτρα μακριά από τους διασώστες.

Πρόκειται για την πρώτη εκτεταμένη επιχείρηση, που στήνεται στη χώρα, μετά από 16 ημέρες καθώς τα σωστικά συνεργεία προσπαθούσαν να διευκρινίσουν τον ακριβή αριθμό των εγκλωβισμένων ανθρώπων.

Ινδία: Το χρονικό

Το ατύχημα στην Ινδία σημειώθηκε στις 12 Νοεμβρίου, στο βόρειο ινδικό κρατίδιο των Ιμαλαΐων Uttarakhand, όταν κατέρρευσε μία υπό κατασκευή σήραγγα.

Σε μήκος 4,5 χιλιομέτρων, όπου κατασκευαζόταν η σήραγγα, βρίσκονταν 41 άνδρες, οι οποίοι ήταν χαμηλόμισθοι οικοδόμοι. Οι περισσότεροι από τους εργάτες ήταν από άλλες βόρειες και ανατολικές πολιτείες της Ινδίας, ενώ δύο από αυτούς ήταν ντόπιοι, δήλωσαν οι αρχές.

Η σήραγγα, που ονομάζεται σήραγγα Silkyara Bend-Barkot, κατασκευαζόταν στο πλαίσιο του έργου προσκυνήματος Char Dham του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι.

Η κατασκευή γίνεται μεταξύ των Silkyara και Dandalgaon, συνδέοντας τέσσερις σημαντικούς ινδουιστικούς τόπους προσκυνήματος. Το έργο για τον αμφίδρομο δρόμο υπολογίζεται πως θα έφτανε τα 1,5 εκατ. δολάρια.

Μία ημέρα μετά την κατάρρευση της σήραγγας, εκσκαφείς απομάκρυναν τα συντρίμμια και τα σωστικά συνεργεία ήρθαν σε επαφή με τους άνδρες που είχαν εγκλωβιστεί μέσα. Καταστρώθηκε σχέδιο για να γίνει γεώτρηση μέσα από τα συντρίμμια, με τον απεγκλωβισμό τους να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA